fbpx

На вступ до медуніверситету у Франківську подали заяви майже вісім тисяч абітурієнтів

Суспільство 16:40, 29.07, 2016

27 липня в ІФНМУ завершився прийом заявок на вступ до університету, який стартував 11 липня. На відміну від минулого року, цього разу вступники мали подавати відповідні заяви тільки в електронному вигляді. Однак це не стосувалося певних категорій абітурієнтів, від яких вимагалася заява у паперовому вигляді.

Сюди належать: ті, хто вступав на заочну форму навчання; в медичний коледж на основі базової загальної середньої освіти і на основі повної загальної середньої освіти; абітурієнти, які вступали на скорочені терміни навчання (на другий курс на спеціальність "Лікувальна справа", "Стоматологія", "Фармація"). Окрім цього, паперові заяви подавали абітурієнти, які належать до пільгової категорії, інформує прес-служба ІФНМУ.

Загалом протягом першого етапу вступної кампанії в ІФНМУ надійшло 7853 заяви, а це на кількасот менше, ніж торік.

"Це пояснюється тим, що цього року "Педіатрію" та "Лікувальну справу" об’єднали в одну спеціальність – "Медицину", – пояснює відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Жураківський. – Тому тепер подавали відразу не кілька заяв, а одну".  

З поданих заяв – 972 у паперовому форматі, а 6881 – в електронному вигляді. На спеціальність "Медицина" подали 4460 заяв, "Стоматологія" – 1405, "Фармація" – 1033. Половина абітурієнтів, які виявили бажання навчатися в ІФНМУ, – з Прикарпаття, 25% – із західного регіону, решта – із Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської та Кіровоградської областей. Також зареєстровано незначний відсоток вступників зі сходу України.  

Далі до першого серпня єдина база повинна обробити всі електронні та паперові заяви, а потім мають з’явитися списки рекомендованих осіб на навчання за державним бюджетом, які оприлюднять на сайті та на стендах приймальної комісії. З того часу абітурієнти матимуть право обирати ВНЗ, у якому вони планують навчатися і подавати оригінали документів. Ця процедура триватиме до 18.00 п’ятого серпня. А вже до 12.00 шостого серпня буде наказ на зарахування за державним замовленням. До десятого серпня абітурієнти зможуть подавати оригінали документів на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб.

Нагадаємо, до приймальної комісії Прикарпатського університету надійшло 24 409 заяв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: