fbpx

На вулиці Мазепи у Франківську повернули відреставровані старовинні двері. ФОТО

Суспільство 08:56, 04.08, 2017

В Івано-Франківську по вулиці Мазепи відомий івано-франківський художник та митець Роман Бончук разом із спеціалістами монтують відреставровані двері.

За словами Романа Бончука, реставрація старовинних дверей тривала три місяці й фахівці добилися результату, який перед собою ставили з самого початку, інформує Фіртка.

"В деяких місцях двері та деякі деталі були повністю прогнилі, ми їх замінили на нові. На дверях було 6-7 шарів фарби, періодично ЖЕКи замальовували двері у нові кольори. Нам вдалось відновити справжній колір дубових дверей", – зауважив Бончук. 

Як зазначив Бончук, реставрація старовинних архітектурних споруд міста та відновлення його історичного вигляду разом з командою фахівців  це проект Благодійного фонду Олександра Шевченка та Інституту розвитку міста "Новий Івано-Франківськ". Загалом команда митців має на меті повністю відновити будинок по вулиці Мазепи і показати, що таке справжня реставрація. Втім, спочатку почали з малого  дверей. 

Крім того, Роман Бончук розповів, що незабаром планується велика реставрація кованих дверей по вулиці Січових Стрільців. Тут будуть відновлювати й кольорові вітражі, для цього запросили спеціалістів з Києва та Львова.

Також франківці звернулися з проханням відреставрувати двері по вулиці Василіянок, 7 – половину робіт профінансує Благодійний фонд Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ", половину – самі мешканці. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: