fbpx

На вулиці Шевченка в Івано-Франківську запровадили будівельний мораторій

Суспільство 15:40, 24.05, 2017

Відповідне рішення прийняли на сесії Івано-Франківської міської ради.

На сесії Івано-Франківської міської ради прийняли рішення про внесення змін "Про запровадження мораторію на будівництво нових та реконструкцію існуючих будівель і споруд в межах визначеної істрико-архітектурної заповідної території міста Івано-Франківська". Сюди міські обранці включили вулицю Шевченка.

Міський голова Руслан Марцінків наголосив, пише прес-служба міської ради, що прийняття такого рішення – необхідний крок для збереження історичного обличчя нашого міста.

"Депутати підтримали мою ініціативу та проголосували за внесення вулиці Шевченка до історико-архітектурної заповідної території міста. Тепер тут заборонено будівництво. Це ж стосується й реконструкцій з розширенням чи надбудовою вже існуючих будівель та споруд. Це рішення – необхідний крок, аби вберегти історичну автентичність давньої вулиці. Адже вона знакова та особлива для міста", – прокоментував міський голова. 

Раніше мер заявляв, що збереження архітектурного ансамблю вулиці Шевченка – лакмусовий папірець для департаменту архітектури.

Як повідомляв КУРС, ДАБІ розпочала перевірку будівництва десятиповерхівки по вулиці Шевченка, 67, проти зведення якої виступили мешканці сусідніх будинків. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: