fbpx

На вулиці Шевченка виросла 7-поверхівка – мер розводить руками. ВІДЕО

Суспільство 14:23, 15.04, 2019

На вулиці Шевченка, 54 завершують зводити багатоповерховий будинок. Наразі добудовують сьомий поверх.

Нагадаємо, на вулиці Шевченка в Івано-Франківську запровадили будівельний мораторій – відповідне рішення прийняли на сесії Івано-Франківської міської ради.

Ще раніше мер заявляв, що збереження архітектурного ансамблю вулиці Шевченка – лакмусовий папірець для департаменту архітектури.

Третя висотка на вулиці Шевченка, де донедавна домінувала малоповерхова архітектура, виросла на місці вілли. Будиночок з пілястрами № 54 розібрали і за рік на тому місці витягнули 7 поверхів.

Багатоповерхівка зводиться фактично без прибудинкової території  її стіни за півметра від паркана, що відділяє територію юридичного інституту ПНУ. 

Франківчанка Ілона Мурзова мешкає по сусідству із новобудовою.

"Забудовник пішов на діалог з мешканцями нашого будинку  було домовлено, що залишається будівниутво. По вулиці Шевченка фасад 5 поверхів, бічна  6 порверхів. На сьогодні з двору я вже бачу, що підняли 7 поверхів. Можливо, його називають "мансардним", не знаю, але бачимо, що будівля росте",  каже Ілона Мурзова. 

За словами міського голови Франківська Руслана Марцінківа, дозвіл на будівництво за адресою Шевченка, 54 був виданий 6 років тому обласним Держархбудконтролем. 

"Ми сьогодні діємо в межах законодавства. Я зробив спробу обмежити це будівнитцво висотою в 5 поверхів, це при тому, що вони мають документи, погоджені не містом. Ми зробили спробу. Але на сьогодні цей підприємець з вулиці Шевченка виконав 5 поверхів, а у дворі вирішив побудувати сім. Це неправильно. Будемо далі діяти в межах чинного законодавства",  прояснив ТРК Карпати ситуацію мер Франківська. 

Фірма-забудовник "Івано-Франківськміськбуд" ситуацію поки що не коментує. 

 

Як писав КУРС, торік міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що забудова на вулиці Шевченка, 54 незаконна, і закликав не купувати там квартириМер доручив муніципальній інспекції встановити поблизу будівництва щит "Незаконна забудова". 

 
Наразі на паркані новобуду висить банер з телефонами, за якими продають квартири. Поруч  проект будинку, в якому 7 поверхів.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: