fbpx

На виборах в об’єднаних громадах Івано-Франківщини балотуються 720 кандидатів. ІНФОГРАФІКА

Суспільство 19:42, 09.10, 2017

У восьми ОТГ Прикарпаття на посади депутатів місцевих рад претендуватимуть 685 кандидатів. З них 253 кандидати вирішили балотуватись шляхом самовисування, а 432 – від місцевих організацій політичних партій.

 

Найбільше кандидатів зареєстрували до Заболотівської селищної ради – 125, найменше до Рожнівської сільської ради  68. Найбільша конкуренція за мандат депутата місцевої ради – у Заболотівській селищній ОТГ, де на одне місце в раді претендує п’ять кандидатів. Приблизно четверо кандидатів змагатимуться за одне депутатське крісло в селищній раді Брощнів-Осадської ОТГ. Мінімальна конкуренція з-поміж громад Івано-Франківщини зафіксована до місцевої ради у Рожнівській сільській ОТГ, де на одне місце претендує приблизно двоє кандидатів, інформує прес-служба ГМ "ОПОРА".

Треба відзначити, що в п’яти округах Рожнівської сільської ОТГ зареєстровано одного кандидата в депутати, в Яблунівській селищній ОТГ – чотири округи з одним кандидатом, Брошнів-Осадська селищна ОТГ має два таких округи, Переріслянська сільська ОТГ – один округ з одним кандидатом. Нагадаємо, що в цьому випадку згідно з частиною 8 статті 85 Закону України "Про місцеві вибори" кандидат вважається обраним депутатом, якщо за нього подано більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Набільше кандидатів – восьмеро – на посаду голови ОТГ у Переріслянській сільській ОТГ, з них п’ятеро – самовисуванці. Найменша конкуренція за крісло голови ОТГ у Рожнівській сільській і Заболотівській селищній ОТГ. Загальну кількість кандидатів на посади голів ОТГ наведено у таблиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: