fbpx

На вихідних у Франківську ПНУ влаштовує "Осінню школу юних біохіміків"

Суспільство 11:38, 26.10, 2017

28-29 жовтня 2017 року на базі кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника” (м. Івано-Франківськ, вул. Галицька, 201а) відбудеться П’ята Ювілейна Осіння школа юних біохіміків "Дивовижний світ живого: від теорії до експерименту".

Відкриття заходу – 28 жовтня о 10:00 год. (за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Галицька, 201а, кафедра біохімії та біотехнології, факультет природничих наук, 6-й поверх, аудиторія 617). У відкритті візьмуть участь проректор з наукової роботи університету професор Андрій Загороднюк, директор Інституту природничих наук професор Володимир Кланічка, завідувач кафедри біохімії та біотехнології професор Володимир Лущак та викладачі-науковці міжнародного рівня.

Такий захід вже вп’яте поспіль організовує колектив кафедри біохімії та біотехнології. Ця школа вже стала традиційною, оскільки попередні школи, які проводилися у 2013-2016 роках, виявилися досить ефективними та привернули увагу багатьох школярів Прикарпаття. Учасниками Ювілейної Осінньої школи юних біохіміків цьогоріч стануть близько трьох десятків старшокласників з різних шкіл м. Івано-Франківська та області. Серед запрошених – вчителі загальноосвітніх навчальних закладів міста і області та батьки учнів.

Основна мета Осінньої школи юного біохіміка – пошук та долучення до біологічних досліджень школярів, які цікавляться біологією, люблять експериментувати та вивчати нове, мріють стати науковцями чи поєднати своє життя з біологією, працюючи у лабораторіях різного профілю. Найамбітніші учасники Школи зможуть продовжити свої наукові пошуки в майбутньому, долучившись до наукових дослідницьких проектів, які виконуються на кафедрі біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету за різними напрямками, серед яких біохімія, фізіологія, лабораторна діагностика людини та тварин, дієтологія, геронтологія, біотехнологія та ін. Учасники школи за бажанням зможуть продовжити навчання у Міжнародній біотехнологічній лабораторії Малої Академії Наук (МАН) України, яка функціонує на кафедрі біохімії та біотехнології.

Під керівництвом викладачів кафедри охочі зможуть провести власне дослідження, результати якого можна буде представити на конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН, а також на щорічній звітній конференції студентів Прикарпатського національного університету. Окрім того, зацікавлені учні зможуть поглибити знання з фахової англійської мови (з біологічним спрямуванням) та навчитися подавати заявки на отримання грантів для наукового стажування та навчання в університетах Європи та Америки.

Програма Школи передбачає ознайомлення з навчально-науковими лабораторіями та напрямками навчальної і наукової роботи кафедри біохімії та біотехнології, проведення науково-популярних лекцій, дискусій та лабораторних робіт. При виконанні лабораторних робіт учні матимуть змогу самостійно дослідити клітини та біомолекули, які входять до складу живих організмів.

Координатор школи – кандидат біологічних наук Надія Мосійчук. Телефон для довідок: +38 0342 59 61 71; +38 067 132 76 32.

Детальну інформацію про школу та активність кафедри можна знайти на сайті кафедри біохімії та біотехнології за адресою http://biochem.if.ua/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: