fbpx

На Яремчанщині спритні підприємці розпасували тендери на шкільне харчування

Суспільство 15:08, 14.08, 2015

Громадські активісти підозрюють підприємців, які взяли участь у тендерах на харчування школярів у школах Яремчанщини, в змові.

Наприкінці липня 2015 року було оголошено три тендери на закупівлю послуг гарячого харчування в шкільних їдальнях. Замовниками виступили три загальноосвітніх школи I-III ступенів Яремчанської міської ради Івано-Франківської області, а саме Микуличинська, Яремчанська та Ворохтянська. Участь у всіх вищезгаданих закупівлях брало троє приватних підприємців – ФОП М. В. Савчук (ЄДРПОУ 2435800368), ФОП О. С. Григорчук (ЄДРПОУ 2231023248) та ФОП Л. В. Могилевич (ЄДРПОУ 2888411157).  З державного бюджету на обід для одного учня виділяється 6 гривень. Відповідно до кількості учнів, в Микуличинській ЗОШ очікувана вартість предмета закупівлі склала 167 653 грн, в Яремчанській ЗОШ №1 – 132 890 грн, а в Ворохтянській ЗОШ – 110 567 грн, передає Антикорупційна платформа

Цікаво, що приватний підприємець Л. В. Могилевич під час процедури запиту цінових пропозицій встановив ціну на один обід для Микуличинської ЗОШ 7 грн, для Яремчанської ЗОШ №1 7,50 грн, а от для Ворохтянської ЗОШ його пропозиція вартості одного обіду склала 6 грн (загальна сума 110 567 грн, що дорівнює розміру бюджетного призначення). Саме в останньому тендері пропозиція цього підприємеця була акцептована.

Відповідно, фізична особа-підприємець М. В. Савчук встановив у своїх пропозиціях для Яремчанської ЗОШ №1 та Ворохтянської ЗОШ ціну на один обід для учня у розмірі 7 грн, а от для Микуличинської ЗОШ – 6 грн. (загальна сума – 167 652 грн.) Тендерним комітетом Микуличинської ЗОШ було прийнято рішення про акцепт вищезгаданої пропозиції як найдешевшої.

Останній з учасників ФОП О. С. Григорчук запропонував тендерним комітетам Микуличинської ЗОШ та Ворохтянської ЗОШ ціну за один обід – 8 грн. Натомість, пропозиція цього ж підприємця для Яремчанської ЗОШ №1 склала 6 грн за один обід і стала акцептованою (загальна сума – 132 890 грн).

Факти дають підстави вважати, що учасники конкурсних торгів перебувають у змові і свідомо ділять між собою ринок надання послуг гарячого харчування в їдальнях шкіл Яремчанської міської ради. Цим самим вони порушують пункт перший Статті 3 Закону України "Про здійснення державних закупівель".  

У зв’язку з цим, ГО "Центр “Антикорупційна Платформа" готує відповідні скарги і звернення до державних органів регулювання та контролю у сфері закупівель з проханням здійснити перевірку тендерів на дотримання Закону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: