fbpx

На Ясній Горі у Гошеві відбувся майстер-клас з гри на пересувному карильйоні

Суспільство 21:10, 01.09, 2016

На території греко-католицького монастиря Чину св. Василія Великого у селі Гошів Долинського району завершився триденний майстер-клас мистецтва карильйонної музики.

Викладачем гри на пересувному інструмені була єдина в світі жінка-карильйоністка – українка Ірини Рябчун, котра навчала шістьох учителів Калуської, Коломийської, Долинської та Івано-Франківської музичних шкіл.

За словами Ірини Рябчун, викладачі, котрі опановували гру на новому для них інструменті, чудово впоралися із поставленим завданням і вже незабаром, після отримання навчальними закладами карильйонів, зможуть передавати свої набуті навички учням.

Варто зазначити, що Долинська та Калуські музичні школи вже мають пересувні карильйони. Також інструменти отримають Коломийська та Івано-Франківська музичні школи

Винахідники карильйону брати Леонід та Сергій Ботвінко запевнили, що найближчим часом, пересувні музичні інструменти будуть готовими. Також брати повідомили, що невдовзі карильйони матимуть механічний спосіб передачі, котрий природніше відтворюватиме звуки.

У рамках заходу було розроблено п’ятирічну програму, за якою навчатимуть дітей гри на карильйоні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: