fbpx

На закупівлі обладнання для обласної лікарні вкрали 3,5 мільйони гривень

Суспільство 12:41, 04.11, 2016

На Прикарпатті прокуратура викрила розтрату понад 3,5 млн грн при закупівлі медичного обладнання для обласної лікарні.

Прокуратурою Івано-Франківської області встановлено факт зловживання службовим становищем службовими особами обласної клінічної лікарні при проведенні у 2010 році державних закупівель, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Службовці при проведенні державних закупівель, діючи в інтересах приватної фірми та всупереч вимогам законодавства, за відсутності належно оформлених документів допустили до участі у тендері та визнали переможцем фірму з продажу комп’ютерного томографа за завищеною ціною.

В подальшому службові особи приватної фірми на підставі завідомо неправдивих документів здійснили поставку Івано-Франківській обласній клінічній лікарні обладнання, а отримані кошти привласнили.

Як з’ясувала прокуратура, вартість поставленого медичного обладнання завищено на 3 млн 596 тис. грн, чим спричинено значні збитки державним інтересам.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: