fbpx

На запрошення Олександра Шевченка бійці АТО з усієї України відпочивали у Буковелі

Суспільство 12:35, 14.11, 2018

Цими днями у Карпатах у рамках проекту "Родинної реабілітації учасників АТО" відпочивають та оздоровлюються вояки українсько-російської війни разом зі своїми сім’ями. Вони спілкуються, відвідують майстер-класи, музеї, піднімаються на вершини українських Карпат. Усе це, кажуть у благодійному фонді "Міжнародна Асоціація Підтримки України", сприяє поверненню бійця додому, у сім’ю. Повернення не тільки фізичного, але й психологічного.

"У рамках нашого проекту допомогу отримали уже майже півтисячі українських сімей, які вберегли свої родини від розлучень і змогли повернутись з війни до мирного життя. Насправді без сім’ї нічого не вийде. Адже маємо відновлювати душі і самих бійців, і їхніх близьких. І не важливо, чи це одружений юнак, його мати, сестрі чи подружжя", – зазначила керівниця благодійного фонду "Міжнародна Асоціація Підтримки України" Ольга Чуйко.

Цього разу у Карпатах відпочивали 11 сімей з Київської, Дніпропетровської та Житомирської областей. У рамках програми оздоровлення, на запрошення народного депутата України Олександра Шевченка, вони традиційно мали можливість відпочити у туристичному комплексі "Буковель".

"Ми вперше були в Буковелі, усе дуже вразило! Враження було надзвичайним, наче потрапили в казку. Сподобалась інфраструктура, усе гарно розташовано, продумано, компактно, відчувається рука господаря. Як на мене, туди були вкладені не тільки великі фінансові кошти, але й душа. Увесь персонал, який працює на Буковелі, дуже привітний. Відчували себе, як вдома. Надіємось побувати там ще!" – ділиться враженнями учасник АТО Руслан Шеремет.

"У горах я вже був, а от відвідати Буковель довелось вперше. Вражають масштаби цього комплексу. Не можна уявити величність споруди, не бачивши її початковий образ. Буковель є зразком для інших гірськолижних курортів. Він створений з можливістю нанесення мінімальної шкоди навколишньому середовищу. Це все виглядає дуже велично і коли купа снігу, і коли все буяє зеленню", – каже Сергій Афанасьєв.

Народний депутат України Олександр Шевченко переконаний, нині держава має дбати про тих, хто повернувся з фронту. Проте навіть на 5-му році війни ці клопоти лягають на плечі волонтерів та небайдужих меценатів.

"У неоголошеній війні з Московією наші воїни жертвують найціннішим – стосунками у сім’ї, здоров’ям, на жаль, іноді навіть життям. Ми стараємось допомогти якомога більшій кількості бійців та запросити їх на реабілітацію до Буковелю. Однак цього не достатньо. У державі мають нарешті запрацювати відповідні програми. Коли ветерани і їхні рідні не ходитимуть кабінетами, аби отримати жалюгідну допомогу та пільги, а будуть забезпечені усім необхідним. І в першу чергу психологічною підтримкою та фізичною реабілітацією", – зазначив нардеп.

До речі, у рамках соціальних проектів благодійного фонду Олександра Шевченка у Буковелі пройшли реабілітацію майже 1800 учасників АТО, їхніх сімей, дітей загиблих Героїв Небесної Сотні та полеглих бійців.

На правах реклами

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: