fbpx

На перетині Галицької та Набережної в Івано-Франківську облаштують кільце

Суспільство 07:49, 02.11, 2017

Проектно-консалтингове бюро у сферах безпеки руху, міської мобільності та сталого розвитку "UCG. urban consulting group" представило проект реконструкції на ділянці перетину вулиць Набережна – Галицька в Івано-Франківську.

На перетині вулиць Набережна – Галицька появиться кільце, яке допоможе рівномірно розподілити рух на цьому відрізку дороги, що в свою чергу покращить транспорту ситуацію та зменшить затори, які були тут ввесь час. Також відбудеться корегування кільця, що з’єднує вулиці Надрічна – Галицька, повідомляється на сторінці UCG. urban consulting group у Фейсбук.

Проектом передбачені:

  • Реконструкція перехрестя з'їзду з Галицької на Набережну ім. В. Стефаника з облаштуванням класичного турбокільця (з "пелюстками" в бордюрі).
  • Перепланування схеми ОДР на існуючому кільці з боку Надрічної також з додаванням додаткової смуги та улаштуванням турбокільця.
  • З'єднання велодоріжки по вул. Галицькій з велодоріжкою по Набережній, облаштування велопереїзду через Набережну.
  • Реконструкція існуючих і облаштування нових тротуарів і переходів для зручності пішохідного руху.

За словами експертів, проектне рішення має поліпшити дорожню ситуацію, а саме зменшити затори і підвищити безпеку руху на розв'язці. 

Зокрема, завдяки турбокільцю з боку Набережної і більшому відтягненню повороту ліворуч з Надрічної зникає перехрещення потоків під прямим кутом, що має значно зменшити довжелезну тягучку транспорту з Набережної в сторону Галицької (на Пасічну) і Надрічної.

"Рішення підкріплене транспортним моделюванням, що показало відчутний прогрес у русі транспорту на цьому вузлі. Зрзуміло, що додатково для цього мають працювати смуги для громадського транспорту по Галицькій (вздовж напрямних острівців перед мостом)", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: