fbpx

Начальник обласної Державної екоінспекції отримав догану і втратив премію

Суспільство 07:55, 11.06, 2014

Дисциплінарне стягнення за неналежне виконання службових обов'язків дістав Ігор Шкіца, начальник обласної Держекоінспекції, головний держінспектор з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області.

За рішенням розширеного засідання колегії Державної екологічної інспекції України догани оголошено 13 керівникам обласних інспекцій. «За відсутність належної організації та здійснення державного контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, належного контролю за виконанням посадових обов'язків підлеглими», – вказано причину службового покарання в офіційному документі, що на сайті ДЕІ. Дисциплінарне стягнення вплине на виплату премії керівникам територіальних органів за результатами роботи Держекоінспекції в червні, йдеться там само, – покарані премію не отримають.

«Не так часто на державній службі відразу 13(!) керівників одного відомства одночасно отримують догани. Я взагалі такого випадку не пригадую в останній час, – написав на своїй сторінці у Фейсбук прес-секретар Державної екологічної інспекції України Ігор Тихолаз. – А що таке догана для держслужбовця? Це не просто втрата преміальних. Це запис в особову справу і підніжка кар'єрному сходженню. Це клеймо. За що, спитаєте? В новині на офіційному сайті є офіційне трактування. По-простому пояснити? Ок – за саботаж, за імітацію роботи, за небажання працювати. Коли новий керівник Михайло Казимир прийшов на посаду – він був в шоці. Рахунки Державної екологічної інспекції були заблоковані, борги – десятки мільйонів, показники роботи – на нулі. І відразу півтора десятка керівників територіальних органів ДЕІ – захворіли. Ось така чиновницька епідемія… І досі цей кволий мурашник розворушити не вдається. Тому – ось такі оргвисновки. Далі буде».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: