fbpx

Начальник рибоохорони Івано-Франківщини Володимир Викалюк отримає догану. І залишиться на посаді

Суспільство 13:45, 29.05, 2015

Керівництво Держводагенції за результатами перевірки рибоохорони Прикарпаття вирішило покарати Викалюка, проте не позбавило його займаної посади.

Як повідомили джерела КУРСу, скандальний начальник рибоохорони Прикарпаття Володимир Викалюк залишається на займаній посаді.

За результатами перевірки Держводагентства, яка працювала в області, щоби вивчити і розв'язати конфліктну ситуацію в підрозділі, начальник управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Івано-Франківській області (Івано-Франківськрибоохорони) Володимир Викалюк отримає сувору догану. 

Минулого понеділка на нараді з працівниками підрозділу Володимир Викалюк демонстрував зверхність і попереджав підлеглих, які осмілилися виступити проти нього, що вони будуть жалкувати про це. Відтак є підстави вважати, що конфлікт у рибоохороні з перевіркою Держводагенції не вичерпався.

Пан Викалюк відомий громадськості Івано-Франківщини тим, що три голови ОДА не змогли добитися його відставки. Хоч і вважали роботу очолюваної ним структури незадовільною і надсилали відповідні подання в Державне агентство водних ресурсів України. Теперішній голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук також звертався до Держводагентства.

Голова ОДА визнав роботу начальника рибоохорони незадовільною на минулій зустрічі з ним, інспекторами рибоохорони та громадськими активістами.

Нагадаємо, що численні недоліки, на які вказували у своїх скаргах в ОДА та Держводагенцію інспектори Івано-Франківськрибоохорони, підтвердив перевіряючий, представник Держводагентства України Олексій Бебель. На його думку, до конфлікту між керівництвом рибоохорони й інспекторами та між керівництвом рибоохорони та громадськими активістами призвели незадовільне матеріально-технічне забезпечення державної служби в частині, що залежить від її місцевого керівника, ігнорування громадської думки та порушення етики у стосунках з працівниками. Пан Бебель на зустрічі з громадськістю пообіцяв, що "ні одне звернення чи недолік у роботі служби, про які буде відомо, не буде проігнорований, не залишиться поза увагою".

А ще рік тому громадські активісти безрезультатно намагалися зняти Володимира Викалюка з посади відповідно до Закону про люстрацію. Держводагенція України, якій безпосередньо підпорядковується начальник Івано-Франківськрибоохорони, не пішла на зміну керівника свого підрозділу.  

В неофіційних розмовах Володимиру Викалюку закидають сприяння браконьєрам і незаконному видобуванню шутру в руслах річок Прикарпаття.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: