fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Начальник управління молоді і спорту ІФОДА Микитюк наказав знести студентську інсталяцію, присвячену річниці Майдану

Начальник управління молоді і спорту ІФОДА Микитюк наказав знести студентську інсталяцію, присвячену річниці Майдану

Політика 09:37, 21.11, 2014

Начальнику управління молоді і спорту Івано-Франківської облдержадміністрації Ростиславу Микитюку не сподобалася студентська інсталяція, присвячена річниці Євромайдану у Франківську. Він наказав її змістити.

Про це розповіли активісти, що чергували біля "карткового будиночка", який на честь річниці Єврореволюції сьогодні вночі спорудили франківські активісти на Вічевому майдані. 

За словами чергових на площі, начальник управління молоді і спорту ОДА, колишній "голос франківського Майдану" Роститлав Микитюк вранці наказав змістити інсталяцію. В іншому разі обіцяв розвалити її особисто. Микитюк вважає, що "картковий будиночок" заважатиме офіційним заходам з ушанування річниці Єврореволюції, які влада запланувала сьогодні на Вічевому майдані. 

Нагадаємо, "картковий будиночок" – це інсталяція, яку опівночі спільно з відомим художником Миколою Джичкою спорудили з піддонів для бочок активісти Євромайдану, що першими вийшли на площу в Івано-Франківську рік тому. "Картковий будиночок" символізує крихкість і умовність здобутків революції, яка змінила обличчя в системі, але не змінила саму систему. Всередині будиночка активісти "поселили" велику іграшкову мавпу, яка натякає чи то на Януковича, якого зніс Євромайдан, чи то на політиків, які прийшли до влади на хвилі революції. Не дивно, що інсталяція не сподобалася новим чиновникам. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: