fbpx

"Надвірнянщина має рухатись шляхом розвитку і створювати ОТГ", – депутат Володимир Монастирецький

Політика 10:05, 15.08, 2017

Об’єднанні територіальні громади є позитивним зразком функціонування адміністративно-територіальних одиниць у Європі. Це перспектива і шлях розвитку, яким повинна рухатись Україна та Івано-Франківщина зокрема.

Таку заяву зробив депутат Надвірнянської міської ради від партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ" Володимир Монастирецький в програмі "Гість студії" на ТРК "Надвірна".

Нещодавно у Надвірнянській міській раді відбувся розгляд одного із стратегічно важливих для міста питань – об’єднання Надвірної з навколишніми селами у Надвірнянську об’єднану територіальну громаду, проте більшість депутатів міськради проти такого об’єднання.

"Моя позиція і позиція інших членів партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ" така – ми виступаємо за об’єднання громад, адже в ньому є перспектива. Бачимо позитивний досвід територіальних громад, які уже існують на Івано-Франківщині: вони працюють, розвиваються, мають фінансування, самостійно вирішують питання розподілу коштів", – зауважує Монастирецький. 

Проте незважаючи на переваги об’єднання громад, більшість депутатів Надвірнянської міської ради не підтримують впровадження реформи децентралізації.

"Чи то через політичні мотиви, чи недостатню обізнаність щодо реформи, депутати не голосують за створення Надвірнянської ОТГ. Перед останньою сесією в нас було засідання президії, обговорення питання ініціювання Надвірною процесу об’єднання, і вже тоді було зрозуміло, що це рішення не набере необхідної кількості голосів і не пройде сесію. Шкода, бо, якщо б депутати проголосували, ми б дали можливість, щоб населені пункти, які хочуть об’єднатись до Надвірної, це зробили", – говорить депутат.

Володимир Монастирецький запевняє, що депутати від партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ" готові голосувати за об’єднання м. Надвірна із іншими територіальними громадами: "Необхідно впроваджувати в Надвірній зміни, ставати на європейський шлях, а також дати шанс навколишнім селам розвиватись".

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: