fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Надвірнянська райрада готує звернення щодо перебування в Україні автівок з іноземною реєстрацією

Надвірнянська райрада готує звернення щодо перебування в Україні автівок з іноземною реєстрацією

Спорт 07:21, 15.06, 2017

Фракція "ВОЛЯ" в Надвірнянській райраді просить депутатів висловити позицію району на підтримку законодавчого врегулювання ввезення та перебування на території України автомобілів з іноземною реєстрацією.

Звернення до керівництва держави з відповідними вимогами ініціювала фракція "ВОЛЯ" на сесії районної ради 8 червня.

Частково вирішити цю проблему може прийняття законопроекту №5567 "Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо врегулювання транзиту та тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування)". Керівник фракції Тетяна Пришляк запропонувала ухвалити звернення з проханням прийняти цей законопроект.

Вона наголосила, що сьогодні громадяни України мають право тимчасово ввозити автомобілі з-за кордону тільки в режимі "транзит" на 5 або 10 діб, в цей же час іноземці можуть тимчасово ввозити автомобілі на період до 1 року. Розмитнення таких автомобілів є надто дороговартісним. Однак замість того, щоб вирішити цю проблему, органи державної влади фактично розпочали репресії відносно власників таких автомобілів – співробітники митниці ДФС та Головних управлінь Національної поліції в Київській, Волинській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та інших областях проводять спільні рейди, затримують та вилучають автомобілі з іноземною реєстрацією.

"З метою вирішення цієї проблеми у Верховну Раду внесено законопроект 5567, яким пропонується запровадження умовного часткового звільнення від оподаткування митними платежами автомобілів і встановлення справедливої плати за їх тимчасове ввезення на митну територію України, а також посилення контролю за транзитним переміщенням транспортних засобів особистого користування", – зазначила депутат.

Зокрема, цей законопроект передбачає сплату в держбюджет за користування авто з іноземною реєстрацією приблизно від 120 до 250 і більше євро на рік, залежно від автомобіля. Крім того, протягом 2 місяців з дня набрання чинності закону всі автомобілі, які мають певні порушення по митниці, зможуть пройти офіційну процедуру оформлення тимчасового ввезення, сплативши ці платежі.

"В умовах українсько-російської війни, економічної кризи, інфляції українці не можуть дозволити собі придбати автомобілі в Україні, де вони в рази дорожчі, аніж за кордоном. Вони все частіше корситуються автомобілями з-за кордону і через недосконалість законодавства змушені вдаватися до використання різних, у тому числі сумнівних, схем. Держава повинна забезпечити українцям рівні права з європейцями, а ми як районні обранці в свою чергу маєм показати принципову позицію та відстоювати права співвітчизників", – акцентувала Тетяна Пришляк.

Нагадаємо, позафракційні народні депутати Юрій Дерев’янко та Володимир Парасюк зареєстрували законопроект 5567, який врегульовує проблему, пов’язану з використанням автомобілів на іноземній реєстрації та тимчасового ввезення громадянами України таких автомобілів до 1 року. Співавторами законопроекту вже стали понад 100 народних обранців.

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: