fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Надвірнянські депутати закликали перевірити в Держреєстрі свою нерухомість і виявляти випадки махінацій

Надвірнянські депутати закликали перевірити в Держреєстрі свою нерухомість і виявляти випадки махінацій

Політика 16:58, 04.10, 2018

Перевірити в Держреєстрі свою квартиру, будинок, землю чи бізнес закликали надвірнянців депутати міськради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ".

Якщо ж виявляться випадки незаконних махінацій з власністю, людей просять звертатися на гарячу лінію – 0-800-333-0-1-0.

Таку заяву під час сесійного засідання Надвірнянської міськради озвучив депутат Павло Черноволенко. 

"Право власності в Україні тотально порушується, а ситуація з незаконним заволодінням майном через шахрайські схеми та махінації набирає катастрофічного масштабу",  зачитав заяву депутат.

Така заява, вважають депутати від РНС, є дуже резонансною. Адже в Україні чимало випадків, коли право власності переоформлюється без участі власника за підробленими документами.

"Дуже важливо перевірити власникам право власності в реєстрі і, якщо вони виявлять, що вони уже не є власниками свого майна, то звертатися на гарячу лінію, яка створена РНС. Далі кожен такий випадок буде розглядатися на засіданнях підкомітетів антикорупційного комітету",  коментує Черноволенко.

Всі присутні депутати Надвірнянської міськради підтримали заяву.

Нагадаємо, народний депутат, кандидат в Президенти України Юрій Дерев’янко ініціював серію засідань підкомітетів антикорупційного комітету, на яких розглядають питання про махінації з власністю.

Відтак нардеп на основі аналізу ситуацій, що будуть розглянуті на підкомітеті, ініціює розробку змін до законодавства, які унеможливлять махінації з реєстрами власності, аби українці були впевнені у безпеці свого майна.

"Я прошу тих людей, які мають такі випадки, в яких вкрали квартиру, нерухомість, звертатись. Щоб ми боролися не з наслідками, а ліквідували цю причину. Це будуть зміни до законів, це будуть конкретні зміни до нормативних документів, в тому числі до рішень уряду, зміни в процедурах, які мають поставити крапку в рейдерстві, яке розпочалося під виглядом начебто реформ в системі Мін'юсту, децентралізації. Ми маємо захистити українських громадян",  зазначив Дерев’янко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: