fbpx

Надвірнянську владу просять посприяти у ліквідації наслідків стихійного лиха в Делятині

Суспільство 13:59, 08.06, 2017

На прохання керівника фракції ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ в Надвірнянській районній раді Тетяни Пришляк сьогодні на сесії райради до порядку денного включили питання про ліквідацію наслідків стихійного лиха у селищі Делятин, яке сталось 6 червня.

Депутат затребувала від районної влади надати інформацію про заходи, які були здійснені рятувальними службами, та направила депутатське звернення голові РДА Олександру Кенізу з проханням забезпечити жителів селища допоміжним транспортом та щебенем для ліквідації наслідків, повідомляє прес-служба партії.

Тетяна Пришляк нагадала, що 6 червня в області пройшли сильні дощі, особливої інтенсивності стихія набула в селищі Делятин. Там вода вийшла за межі русел місцевих потічків та водопропускних каналів, підтопило присадибні ділянки з приватними житловими будинками, відбулось замулення залізничного полотна на перегоні Надвірна – Делятин. Для ліквідації наслідків стихії було залучено працівників пожежно-рятувальної служби Надвірнянського та Яремчанського гарнізонів УДСНС.

"Силами місцевих жителів було здійснено частину робіт із розчищення русел потічків, залучено місцевих власників тракторів, які допомагали здійснювати рятувальні та ліквідаційні роботи", – повідомила Пришляк. 

Особливо значної шкоди завдала вода мешканцям вулиці Б. Хмельницького в селищі: через потоки води там утворилися ями і значне намулення. 

"30 дворів на цій вулиці залишились без під'їзної дороги, – акцентувала Пришляк. – Ми повинні допомогти жителям Делятина у ліквідації наслідків негоди, прошу вжити заходів з забезпечення їх необхідним транспортом та щебенем".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: