fbpx

Надвірнянських підприємців виганяють з боксів, які ті ремонтували власним коштом і врятували від завалу

Політика 07:32, 25.11, 2017

Власником боксів на вулиці Сірика, 1а, що у Надвірній, є Івано-Франківська обласна рада.

Близько 30 підприємців орендують ці приміщення. Тут є склади, майстерні та магазини. Підприємці розповідають, коли розпочинали тут свою діяльність, бокси були у жахливому стані – на голови людям ледь стеля не падала.

"Стан був жахливий, отаке як є навпроти, що розвалюється. На даху росли берези. Я своїми руками і за власні кошти робив тут ремонт", – розповідає один із підприємців Іван Токар.

"Перекриття падало на голови людям, і треба було якось виходити з того положення. Підприємці вклали свої кошти та сили. Довели до ума ті бокси. Зробили так, що люди можуть безпечно працювати", – доповнює підприємець Олена Ярмоліна.

Тим часом обласна рада жодної копійки в ремонт боксів не вклала, розповідають люди. Натомість відремонтовані підприємцями приміщення нещодавно переоцінили і змушують їх платити в чотири рази більшу оренду.

Договір оренди у підприємців скоро закінчується. Проте обласна рада не йде на діалог – враховувати ті кошти, які підприємці вклали в ремонт боксів, не поспішає.

На прохання підприємців узаконити їхні капіталовкладення відгукнулися депутати Надвірнянської райради від партії "ВОЛЯ". Відповідний депутатський запит прозвучав на сесії районної ради. 

"Прошу вжити належних заходів, щодо врегулювання ситуації, яка склалася в зв'язку з незадоволеними зверненнями орендарів щодо визначення факту покращення технічного стану орендованих приміщень, підготувати та внести в порядок денний наступної сесії звернення до Івано-Франківської облради про задоволення прав орендарів щодо визначення факту покращення технічного стану орендованих приміщень",  про це йдеться в депутатському запиті  депутата Надвірнянської районної ради від партії "ВОЛЯ" Іванни Савчук

Якщо підприємців не почують, вони готові йти на радикальні кроки.

"Ситуація дуже напружена. У нас там є дуже багато техніки. Все може закінчитися тим, що дорогу перекриємо, поки не буде вирішено це питання", – підсумовує підприємець Святослав Ярмолін.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: