fbpx

Надвірнянці зібрали 108 гривень, 20 злотих і один долар, аби "купити" нового голову для району

Політика 14:38, 11.03, 2015

У Надвірній відбулася акція "Купуємо голову РДА": майже півроку район живе без керівника адміністрації.

Як розповідають ініціатори акції, з-поміж 23 претендентів у Києві так і не спромоглися призначити жодного. За словами громадських активістів, одному з кандидатів у столиці назвали суму, яка гарантує призначення, – 50 тисяч доларів. Відтак, активісти вирішили зібрати символічних хабар для столичних високопосадовців і привернути увагу громадськості до "безголового" району.  

Акцію ініціювала Громадська рада при Надвірнянський РДА, долучилися два десятки громадських організацій – "афганці", "чорнобильці", спілка ОУН-УПА, Надвірнянська Самооборона, ГО "Майдан" та інші. 

Як зазначила представник ГО "ВОЛЯ" Тетяна Пришляк, "це показова акція, щоби розповісти про цирк з призначення голови РДА".

"За 5 місяців було запропоновано 23 кандидати. Представники громадської комісії тричі були на прийомі у голови ОДА Гончарука. І все-таки Надвірнянщина залишається безголова. Район не працює, бюджет не освоюється. Ми готові зібрати хоч по копійці хабар в Адміністрацію Президента за призначення голови РДА", – каже Тетяна Пришляк.

За словами керівника громадської групи, яка пропонувала кандидатів на посаду, Богдана Бойчука, влада вперто ігнорує інтереси громади. 

"Нас мали за лохів, коли проводили в Надвірній громадські слухання з приводу голови РДА. Нам присилали "Золотого батона" (йдеться про місцевого підприємця, власника ювелірної мережі магазинів у районі, якого подали з ОДА кандидатом на голову РДА і проти якого з протестом їздили в ОДА надвірнянці, – КУРС). На Надвірнянщині йде прихована боротьба за володіння ресурсами краю, тому й не призначається ніяк голова. Останні два вбивства на території району  це не випадковість. Це питання лісу й нафти",  заявив на акції Богдан Бойчук.

Учасник Самооборони Віталій Трачук закликав захистити інтереси районної громади. 

"Риба, як відомо, гниє з голови. Розуміємо, що влада нами маніпулює. Тому зібралися, щоби показати, що люди не вівці, що готові зробити все, аби встановити порядок і правду",  наголосив Віталій Трачук. 

За його словами, громадські активісти Надвірнянщини, які делегували до Києва на призначення вже не одного кандидата, не бачать іншого шляху, аніж купити місце голови РДА для гідного представника.

Під час акціі надвірнянці зібрали 108 грн 62 коп, 20 злотих і один долар. Гроші відправлять, повідомили організатори, переказом в Адміністрацію Президента з відповідним супровідним коментарем.

Як пообіцяла Таня Пришляк, активісти будуть і далі проводити різні акціі, поки не доможуться призначення голови РДА з врахуванням думки громадськості. 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: