fbpx

«Нафтогаз» з травня хоче підвищити ціну газу: франківські споживачі платитимуть 9,72 грн за куб

Суспільство 14:57, 17.04, 2019

НАК «Нафтогаз України» з 1 травня підвищує оптову ціну газу для населення на 15%. В результаті такого підвищення роздрібна ціна газу зросте з 8,55 грн до 9,72 грн за куб.

НАК «Нафтогаз України» надіслав на адресу  ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» проект додаткової угоди до договору на поставку газу для населення, в якому з 1 травня 2019 року оптова ціна газу для населення, без врахування транспортних складових, збільшується з 7 482,61 до 8 621,76 грн за тис. куб. Це на 1 139,15 грн, або 15% більше діючої ціни. При цьому тарифи на транспортування і розподіл газу залишаються незмінними.

«Якщо врахувати всі складові ціни – тарифи газопостачальної, газорозподільної компаній та УТГ, то загальна роздрібна ціна газу для населення збільшиться до 9,72 грн за куб м.», – каже директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів.

Частка групи «Нафтогаз» в цій ціні виросте майже до 92% (зараз вона становить близько 90%).

Відзначимо, що «Івано-Франківськгаз Збут» минулого місяця вже звертався до НАК «Нафтогаз України» з проханням зменшити ціну на газ для населення в зв'язку із  зниженням цін на ринку газу. У відповідь Нафтогаз відмовився знижувати вартість газу.

Пізніше стало відомо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман має намір ініціювати відставку глави Нафтогазу Андрія Коболєва в разі відмови компанії знизити до 24 квітня ціну на газ для населення.

Про це Гройсман заявив 17 квітня на засіданні Кабміну, яке транслюється в YouTube.

"Я хочу сказати, що ціна на газ [для населення] не буде вищою. Або НАК Нафтогаз України встановлює ціну нижче 8,55 грн/куб. м з 1 травня і повідомляє до 24 квітня всім українцям, що ціна ринкова буде меншою за 8,55 грн, або, якщо цього не відбудеться, я ініціюю відставку керівника Нафтогазу і буду просити український уряд підтримати мою позицію. Мені це все вже набридло, як і мільйонам українців. Приватні інтереси менеджменту компанії ставлять вище, ніж національні інтереси і інтереси всіх українців", – сказав прем'єр-міністр.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: