fbpx

Наїстися мармуляди та допомогти онкохворому хлопчику: франківців запрошують на благодійний гастрофест

Культура 13:51, 04.07, 2018

З 6 по 8 липня на Німецькому озері в Івано-Франківську проходитиме масштабний гастрофест "Станіславська Мармуляда" в підтримку онкохворого Станіславчика Фармуги.

Організатори підготували для гостей гастрофесту чимало сюрпризів. Це будуть веселі розваги, конкурси, парк атракціонів, виставка зброї, польова кухня від ветеранів АТО, виступи відомих гуртів міста та України, пінна вечірка, а також концерт open-air.

Як розповідає організатор заходу Роман Дорожівський , на Німецькому озері буде кілька локацій. На острівці ввечері першого дня будуть проводити Купальські обряди: палити вогнище, запускати у воду вінки. Масштабна пінна вечірка, а також дискотека до самого ранку відбудеться 6-7 липня.

7 липня учасники АТО проведуть міні-турнір з пляжного футболу. Також буде традиційна виставка зброї. Дорослі гості благодійного фестивалю матимуть змогу взяти участь у козацьких забавах.

У неділю, 8 липня, під час останнього дня гастрофесту український стронгмен Назар Павлів проведе богатирський турнір – захопливе видовище для справжніх чоловіків. Цього ж дня відбудеться конкурс приготування різних страв. А на головній сцені фестивалю виступатимуть Павло Дворський, гурти "Кораллі", "Моторолла", "Тінь Сонця".

1

Вхід на територію проведення фестивалю буде безкоштовний. Для тих, хто прийде у вишиванках, організатори підготували приємний сюрприз – частуватимуть пампухами, мармулядою та узваром. На гастрофесті діти, які втратили свого батька на Сході країни, матимуть змогу безкоштовно користуватись атракціонами та поласувати морозивом.

На вході стоятиме велика скляна куля, у якій відвідувачі залишатимуть пожертви для лікування 9-річного Станіслава – онкохворого сина ветерана АТО та громадського активіста Андрія Фармуги.

Зараз хлопчик перебуває на лікуванні в Онкогематологічному відділені в Івано-Франківській обласній дитячій лікарні.

Андрій каже, що відчуває підтримку людей і приємно вражений, що долучаються незнайомці. Саме вона допомагає відновити віру у суспільство та легше переживати складний період.

"Для мене один фронт перейшов в інший… навіть більш несподіваний, ніж перший,  поділився батько. – Скажу відверто, з власного досвіду і спостережень: коли ти повертаєшся з АТО, ти маєш певне розчарування у суспільстві. Поки воюєш, тебе гріє думка, що суспільство теж якось еволюціонує, там відбуваються зміни і ти повернешся в якусь трохи кращу країну. Але якщо зайти у facebook, то виглядає так, що люди одне одного ненавидять і їм лиш би посваритися, подискутувати. Складається враження, що суспільство було не достойне того, що хлопці поклали своє життя чи навіть провели час на фронті і, слава Богу, повернулися назад… Але коли стаються такі речі, розумієш, що це було недарма, що справді в нас є дуже багато добрих, чуйних людей, які готові долучитись до чиєїсь біди".  

Батько каже, що не лише кошти важливі, а впевненості додає й моральна підтримка. Без неї – не впоратись.

"Наша родина надзвичайно вдячна за цю всю підтримку. Відчувається плече цілої громади – знайомих, незнайомих людей, починаючи від депутатів і закінчуючи сусідами, простими роботягами. Всі долучаються – хтось коштами, хтось організовує благодійні фестивалі, аукціони",  каже Андрій.

Озвучити суму, необхідну для лікування, Фармуга не береться, оскільки хвороба непередбачувана та робити попередні прогнози неможливо. Зараз проходить перший етап лікування, у тому числі хіміотерапія. На щастя, дитина переносить побічні ефекти досить непогано.  

Більше інформації про хлопчика на сторінці офіційної спільноти фейсбук – "Ми допоможемо разом! Офіційна спільнота Станіславчика Фармуги".

Реквізити для перерахунку коштів для фізичних осіб:

Картковий рахунок ПриватБанк – 5168 7573 6708 7915
Одержувач – Фармуга Андрій Васильович

Контактні дані: Андрій (батько дитини) +38 099 286 19 56

Офіційна сторінка на на сайті GoFundMe: gofundme.com/together-with-stanislav-farmuga

Pay Pal: yuliyapavlova@gmail.com (вказуємо хештег #togetherwithStanislav — с Олей Палагнюк и ещё 51.

У групі "Ukrainische Jugend in Österreich / Товариство української молоді в Австрії" українці активно відгукуються на пропозицію. 

Також Станіславу постійно потрібні донори крові. Чоловіки віком від 25 до 45 років з першою (1) групою. Резус не має значення. Аби зібрати кошти на лікуванання Станіслава, у мережі організували благодійний аукціон. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: