fbpx

Наливайченко обіцяв допомогти вивести з кризи ДП "Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів". ФОТО

Політика 16:05, 28.03, 2019

Кандидат у президенти, лідер Руху "Справедливість" Валентин Наливайченко зустрівся з працівниками ДП "Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів".

Як розповідають працівники, за правління попереднього керівництва підприємство наростило борги. Через невиплату зарплати багато фахівців звільнилося.

Наприкінці травня минулого року підприємство очолив новий керівник Андрій Веркалець. Попередній керівник підприємства, розповідають його працівники, втік, залишивши КХП не лише борги, а й кримінальні  справи.

"Ми не хочемо втрачати це підприємство, але  ніхто не хоче нам помогти. Деякі люди після зміни керівника до нас вернулися. Є трохи нових молодих людей. Але зарплату затримують, бо у нас заблоковані рахунки",  розповідає голова профспілкового комітету КХП Ольга Шадріна.

Сьогодні на підприємстві працює 72 людей. Борги підприємства становлять приблизно 16 млн грн. Це і заробітна плата, і податки та збори, а також штрафи та пені.

Валентин Наливайченко, вислухавши людей, обіцяв вимагати в Міністерстві аграрної політики та продовольства вирішити проблеми Івано-Франківського КХП.

"Я буду вимагати, щоби найближчим часом розблокували рахунки, виплатити заробітну плату, заплатити комунальні та інші поточні витрати",  наголосив Наливайченко.

Лідер Руху "Справедливість" каже, що до такого стану підприємство довела корупція.

"Тому я йду у Президенти з програмою знищення корупції у владі. На майбутнє влада не буде більше красти і торгувати українськими підприємствами. Треба зупинити і знищити корупцію у владі. Не будуть більше ні президент, ні урядовці бізнесменами. Вони мають бути державними службовцями. Влада повинна людей захищати",  зазначив Валентин Наливайченко.

Також він обіцяв у разі перемоги на президентських виборах добитися зниження фонду оподаткування заробітної плати. Це дасть можливість підвищити зарплати.

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: