fbpx

Наливайченко: снайперами, які розстрілювали майданівців, керував помічник Путіна Владислав Сурков

Політика 11:48, 20.02, 2015

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко звинувачує помічника президента Росії Владислава Суркова в тому, що він керував снайперськими групами іноземців на Майдані Незалежності в лютому 2014 року.

Про це глава СБУ заявив в ефірі телеканалу "1+1", передає Еспресо.TV

Наливайченко повідомив, що таку інформацію на допитах повідомили співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа".

"Вони дали конкретні свідоцтва про місцезнаходження іноземних снайперських груп, які цілилися і в мітингувальників…, і в співробітників Міністерства внутрішніх справ", – сказав він.

Наливайченко підкреслив, що правоохоронці мають документальне підтвердження їхньої протиправної діяльності в Україні.

"В рамках цього провадження є посади, прізвища, копії паспортів, дати їх в'їзду-виїзду, яким зв'язком вони користувалися, в яких приміщеннях знаходилися, як радник президента Путіна Сурков ними керував у Києві…"  сказав він.

Наливайченко також зазначив, що три групи співробітників Федеральної служби безпеки Росії приїжджали до Києва в грудні 2013  лютому 2014 року і здійснювали організацію та планування розгону активістів Євромайдану.

Крім того, він підкреслив, що велика кількість правоохоронців і співробітників СБУ виявилися зрадниками і співробітниками іноземних спецслужб.

Зокрема, колишній керівник СБУ в Криму Петро Зима виявився співробітником ФСБ і допомагав Росії здійснювати анексію півострова.

Всього наразі у державній зраді підозрюються близько 100 колишніх співробітників СБУ, 10 з яких заарештовано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: