fbpx

Напишіть полоненим: на "Святі ковалів" розпочали акцію на підтримку українських моряків у Лефортовому. ВІДЕО

Суспільство 18:55, 03.05, 2019

Благодійну акцію "Повернення додому", щоби допомогти полоненим українським морякам, на Міжнародному фестивалі "Свято ковалів" проводить мати одного з них Євгенія Ейдер.

Євгенія Ейдер, мати полоненого моряка Андрія Ейдера, розповідає, що востаннє спілкувалася з сином ще наприкінці січня. На цей час близькі не мають із ним зв’язку. Через адвоката відомо, що більша частина моряків, яких визнали військовополоненими, зараз перебувають у в'язниці Лефортово, що в Москві. 

КУРС писав, що полонений моряк Андрій Ейдер передав з тюрми вірш про ув'язнення

В лютому Євгенія Ейдер організувала благодійний розпродаж картин на підтримку полонених моряків. Теперішня акція на "Святі ковалів" є його продовженням. 

"І як продовження акцій підтримки ми привезли сюди благодійні листівки, які продаємо на допомогу нашим хлопцям. Вартість однієї – 20 грн", – повідомила Анна Ейдер. 

Зі сцени на відкритті Міжнародного фестивалю ковалів у Франківську мати Андрія Ейдера закликала писати листи полоненим. 

"Більш важливе прохання – пишіть листи хлопцям. Від рідних їм не передають пошту. Передають тільки від "чужих" – небайдужих українців. Ми надрукували конверти, розкажемо, як їх підписати, бо є цензура", – попросила мама. 

На площі фортечної галереї Бастіон, що є головною локацією "Свята ковалів", є столик Євгенії Ейдер – на ньому листівки і конверти, ручки і чисті аркуші. Вона чекатиме впродовж всіх днів фестивалю. 

А ще на фестиваль ковалів до Франківська має приїхати прапор, який при анексії Криму вивезли з бойового корабля. Про це Укрінформу повідомила Євгенія Ейдер.

Вона зауважила, що на "Святі Ковалів" родина Андрія Ейдера має намір презентувати ще один проект "Нескорені духом", мета якого – виготовити іменні кортики для полонених моряків. Каже, що геральдисти ВМС України вже розробляють зображення, яке буде на цих кортиках.

 

Як писав КУРС, 25 листопада минулого року прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України та захопили в полон три українські судна та членів екіпажу.

Згодом з’явилась інформація про поранених українських військових моряків, яких захопила Росія у Керченській протоці. Загалом 23 полонених, наймолодшому – лише 18, і ним виявився Андрій Ейдер. 

Про поранення сина батькам, які мешкають на Прикарпатті, повідомили телефонним дзвінком з Радіо "Москва".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: