fbpx

Нардеп Дерев‘янко назвав факти тортур щодо активістів РНС

Політика 16:42, 30.10, 2017

Влада вчинила і продовжує вчиняти низку злочинів щодо людей, які так чи інакше причетні до повернення лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі в Україну 10 вересня.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко під час загальнонаціонального віче "Україна майбутнього" біля Верховної Ради 29 жовтня.
 

"Через день після тих подій вони захопили Олександра Бурцева. Це українець, людина, яка проживала на Донбасі, яка не пішла до сепаратистів, а стала на захист України. Це людина, яка воювала на наш захист разом з бійцями в АТО.

Це колишній міліціонер, який не вагаючись став на захист української держави", – розповів депутат.

Він підкреслив, що Бурцев знаходиться у в'язниці з абсолютно надуманих причин.

"Виявилось, що він дуже важко хворий, у нього діабет і він вимушений приймати інсулін", – повідомив Дерев'янко.

За його словами, судді Апеляційного суду навіть не дали дозволу заміряти Бурцеву рівень цукру в крові під час засідання і він впав у кому просто під час зачитування рішення суду, який залишив його під вартою.

Дерев'янко підкреслив, що суд не хоче відпускати Бурцева під заставу або на поруки народних депутатів.

"Це вказівка з Банкової. Це тортури, які здійснюються над нашими українцями, щоб демонстративно показати, що вони в такий спосіб будуть розправлятися з українцями. Це величезна ганьба", – заявив нардеп.

Дерев'янко звернувся до Генпрокурора Луценка та Президента Порошенка з вимогою припинити насильство над людьми, припинити катування Олександра Бурцева.

Під час промови народного депутата учасники кількатисячного віче скандували "Саші свободу!".

Дерев'янко також повідомив, що 17 жовтня під час акції біля ВРУ один з правоохоронців по-звірячому вдарив кийком по голові літнього активіста Миколу Баб'яка.

"Пан Микола був повністю закривавлений, впав на землю. Інший громадянин України Петро Олійник став на його захист, витягнув того поліцейського, який вчинив злочин. Так, я засуджую те, що хтось може кидатися на поліцію. Але я в першу чергу засуджую ту поліцію, яка ні з того ні з сього б'є по голові кийком літню людину", – заявив нардеп.

Він додав, що Петра Олійника також сьогодні тримають під вартою, хоча стаття, яку йому інкримінують, не передбачає тримання під вартою.

Дерев'янко заявив, що готовий взяти на поруки Олійника заради того, щоб відновити справедливість.

"Ми тут знаходимось мирно. Ми вимагаємо від усіх правоохоронців чітко дотримуватись закону. Ми вас дуже просимо не провокувати людей, не порушувати закон, не бити нікого по голові кийками. Це провокує великий народний гнів", – підкреслив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ.

"Ми закликаємо, щоб всі свавільні кроки і злочини, які чиняться в високий кабінетах, були припинені Президентом, генпрокурором й іншими чиновниками, які думають, що вони безкарні", – заявив Дерев'янко.

Він також нагадав, що після подій в Шегинях були викрадені журналіст з Херсона Петро Петіш та капелан Ігор Петренко.

"Кримінальна справа не була порушена протягом більш як місяця з дня викрадення. Ми подали в суд, щоб внести відомості в ЄРДР. Ми звертаємось до вас, негайно внесіть дані в ЄРДР", – обурився депутат.

Він також повідомив, що звернувся до Луценка стосовно викрадення трьох громадян Грузії – Георгія Рубашвілі, Михайла Абзіанідзе та Давіда Маківшілі. В одного з них в Україні лишилась 4-місячна донечка та дружина – громадянка України. "Наше завдання – повернути дитині батька, дружині – чоловіка, щоб верховенство права було в Україні завжди та не залежало від Банкової", – підкреслив Дерев'янко.

Він вважає, що однією з вимог до влади має стати ухвалення закону про імпічмент Президента.  "Безкарність породжує злочини", – додав депутат.

Дерев'янко подякував українцям, які прийшли на віче, щоб висловити виключно в мирний спосіб свою незгоду з діями влади.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: