fbpx

Нардеп Шевченко обіцяє не дати владі Франківська вкрасти гроші на будівництві мосту

Політика 13:05, 15.09, 2016

Народний депутат України Олександр Шевченко прокоментував ситуацію з вартістю майбутнього моста через Бистрицю Солотвинську.

Під час зустрічі Олександра Шевченка з мешканцями мікрорайону Пасічна порушили тему будівництва нового моста і його ціни. Нагадаємо, у мерії протягом останніх півроку називають різні суми – кожного наступного разу вищі. Якщо в квітні міський голова Руслан Марцінків говорив про 120 млн грн, то в серпні йшлося вже про 257 і 305 мільйонів.

Олександр Шевченко вважає, що названі Марцінківим суми є в рази завищеними.

“Про ціни на мости я розповім вам фактами, числами і прикладами… Є такий тимчасовий міст з авторинку в сторону дороги на Богородчани. Так-от, нещодавно ми виграли тендер на його добудову, бо його як почали ремонтувати в 2008 році, то дотепер не можуть закінчити. Проектна тендерна ціна завершення робіт згідно з проектом влади була 70 мільйонів гривень. Як ви думаєте, за скільки ми виграли тендер? За 27 мільйонів гривень!!
Другий приклад – міст в Татарові в сторону Яблуниці. Він також був не завершений кілька років. Коли я запитав, чому він не робиться, давайте ми його завершимо, то мені відповіли: та там треба дуже великі гроші  сім мільйонів гривень… Я попросив наших кошторисників порахувати його реальну ціну. Ми зробили його і відкрили для руху автомобілів за 1 мільйон 200 тисяч гривень! Тому можете робити висновки про масштаби неефективного використання бюджетних коштів, про їх розкрадання.

Переконаний, що ціна нового моста в Пасічну є в кілька разів завищеною. Це сотні мільйонів гривень! Але ми не дозволимо місцевій владі красти. Ми будемо брати участь у всіх тендерах і будемо давати реальну ціну. Нехай ніхто не сподівається красти, як він звик”,  заявив Олександр Шевченко.

1

Як повідомляв КУРС, влада Івано-Франківська збирається просити грошей на будівництво пасічнянського моста у ВРУ та КабмініУ травні цього року під будівництво моста заклали символічний камінь . Недавно мерія оголосила конкурс на кращу назву майбутнього моста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: