fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Нардеп Тимошенко з Коломиї, який зібрався у президенти, отримав 1,5 мільйона гривень "гонорару" від фермерів

Нардеп Тимошенко з Коломиї, який зібрався у президенти, отримав 1,5 мільйона гривень "гонорару" від фермерів

Політика 13:36, 04.02, 2019

Народний депутат Юрій Тимошенко подав 12 декларацій – повідомлень про суттєві зміни в майновому стані, в яких вказав, що отримав "гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовими правочинами" на загальну суму в 1,5 млн грн.

Про це написав у Фейсбуці журналіст Євгеній Гапич.

"Скоріш за все так збирали внески для застави на президентські вибори. Можливо, таки знайшлися люди по всій країні та по 10, 20 чи то 1000 грн перерахували, бо щиро вірять у його перемогу? Можливо, але внески на 1,5 млн грн зробило 12 людей: одні по 100 тис. грн, а інші по 200 тис. грн", – повідомив Гапич.

Ці люди, за його словами, фермери. Шість з них з двох населених пунктів Ширяївського району Одеської області, пов’язані між собою в різних ТОВ чи фермерських господарствах. Повний список тих, хто платив гонорари Тимошенку, можна подивитися за посиланням>>>.

Всього Тимошенко задекларував "гонорарів та інших виплати згідно з цивільно-правовим правочинами" на 1,5 млн грн.

Нагадаємо, прикарпатський народний депутат Юрій Тимошенко подав до ЦВК документи для реєстрації кандидатом у президенти 2 лютого.

Як пояснює експерт з антикорупційного законодавства Інституту політичної освіти Мирон Дмитрик, стаття 25 Закону України "Про запобігання корупції" забороняє народним депутатам (і не тільки їм) займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.

"А тепер поясніть, що з переліченого міг робити народний депутат Юрій для просто фізичних осіб. Більше того  для ФОПІв, фермерів чи власників агрофірм? До речі, "подарунки" не від родичів на суму понад 1 прожитковий мінімум для працездатних осіб, теж нардепам (як і іншим чиновникам) заборонено приймати",  зазначає Дмитрик.

Він припускає, що Тимошенку також могли перерахувати суми, які менші за розмір, що зобов'язує подавати до НАЗК повідомлення про суттєві зміни (в цьому році це 96 050 грн). Зараз Мирон Дмитрик готує звернення щодо декларацій Тимошенка у НАЗК та НАБУ.

Нагадаємо, Юрій Тимошенко заявив про намір балотуватися у Президенти ще у 2016 році та звернувся до виборців скинутися йому на заставу.

Як писав КУРС, Тимошенка нещодавно виключила зі свого складу фракція "Народний фронт". Народний депутат Леонід Ємець написав, що неформальною причиною виключення Тимошенка з фракції є те, що він зібрався балотуватися у президенти.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: