fbpx

Нардепи саботують розгляд люстраційного законопроекту

19:18, 03.09, 2014

Члени комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування проігнорували засідання, на якому мав розглядатися люстраційний законопроект "Про очищення влади".

Про це заявив координатор робочої групи з доопрацювання цього законопроекту до другого читання Юрій Дерев'янко.

З 15 членів цього комітету на сьогоднішнє засідання прийшли лише п'ятеро, серед них – Давид Жванія, Василь Гладій, Юрій Бублик, Наталя Новак та Руслан Князевич.
Співавтори проекту закону закликають профільний комітет провести засідання 4 вересня для розгляду законопроекту та готові до конструктивної роботи зі всіма членами комітету. "Для цього потрібно зібратися і професійно та без емоцій розглянути усі 400 поправок, що надійшли до комітету. Перш за все, ми прагнемо прийняти дієвий закон, який справді буде працювати, – зауважив Юрій Дерев'янко. – Це тим більше важливо в умовах скороченого графіку роботи Верховної Ради".
Нагадаємо, що вчора, 2 вересня, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов на прохання співавторів законопроекту "Про очищення влади" доручив Комітету ВРУ з питань державного будівництва та місцевого самоврядування термінового розглянути цей проект закону, проте засідання так і не відбулося через відсутність кворуму.
Окрім того, вчора, 2 вересня, біля приміщення Верховної Ради відбулася акція громадських активістів та прихильників партії "ВОЛЯ" з вимогою прийняти у другому читанні люстраційний законопроект "Про очищення влади". 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: