fbpx

Учасник руху "Наркокаратель" з Франківська розповів про погроми наливайок та боротьбу з наркоторговцями. ВІДЕО

Суспільство 15:18, 17.01, 2018

Франківський учасник всеукраїнського вуличного руху “Наркокаратель” анонімно розповів, чому долучився до цього руху, навіщо у Франківську було розтрощено вже дві “наливайки”, чи не бояться учасники руху переслідувань та фізичних розправ та як діятимуть у місті надалі.

Розмова з "наркокарателем" вийшла у програмі "Франківці" на ТРК "Вежа".

– Першу наливайку ми замітили на вулиці Коновальця і просто зі знайомим зайшли. Без ніяких проблем я підійшов до бару і сказав: налийте, будь ласка, чогось покрєпче. І запитали: тобі самогонку чи водку?

Я був у шоці. По-перше, мій знайомий був неповнолітній, йому теж продали спокійно цей самогон, без ніяких документів, чи повнолітній ти чи ні. Просто дістали з-під бару і налили.

Нас це реально збурило: як так, не спитавши документів, так просто налили, і ми зрозуміли, що з цим треба щось робити. Оскільки наша поліція кришує все і всіх, якщо вона не може з цим справитися, справимося з цим всі ми, у нас сил хватить. Реально душа болить. Це все неправильно, і я вирішив це все змінити. Ми набрали людей, хлопців, які не байдужі. Наш рух не тільки у Франківську, він по всій Україні. 

Графіті – це було попередження, що у Франківську з'явилася така організація, якій не байдуже, що робиться у місті. Це було попередження для бариг.

1

Багато небайдужих людей скидають на наш сайт інформацію, де, хто і що продає. На якій вулиці, в будинку, квартирі. Рано чи пізно ми до всіх прийдемо і розберемось.

– Звідки ви берете інформацію про "нелегальні" наливайки та продавців наркотиків?

– Дуже багато люди зливають про бариг, наркоманів, де ховаються, де продається, наливайки, які продають пальонку.

Остання була наливайка, яку ми розбили, то там був помер чоловік.

Ми звичайні хлопці, які хочуть щось змінити у своєму місті. Наливайок у нас дуже багато, які незаконно продають сурогат. 

Ми просто зайшли, всіх попередили, що на вихід, заклад закривається, і просто його рознесли. А як інакше з цим боротися, поліцію викликати?

– Хлопці руху "Наркокараель" – хто вони?

– Учасники нашого руху займаються спортом, хтось ходить в качалку, хтось просто на турніках займається. Ми не п'ємо, не вживаємо наркотиків, ми за здоровий спосіб життя.

– Тебе не лякає можливість переслідування і фізичної розправи?

– Ні, я не боюся. Я вважаю, що роблю правильну справу. Я не боюсь братви чи ще когось. Я сам можу порішати свої проблеми. Було, що двох наших хлопців порізали. Але ми все одно цю людину знайшли і поквиталися за них. 

– Що б змінив в Івано-Франківську?

– Продажність наших поліцейських. У мене навіть слів нема, наскільки вони всі продажні. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: