fbpx

Нас не поставити на коліна: прикарпатські атовці засудили розгін мирного протесту у Києві. ФОТО

Суспільство 12:41, 07.03, 2018

Не повторювати фатальної помилки київських правоохоронців, які брутально розігнали наметове містечко поблизу Верховної Ради. З такою вимогою прикарпатські атовці та активісти партії "Рух нових сил" звернулися до керівництва поліції Прикарпаття.

Аби озвучити свої вимоги, кілька десятів людей прийшли під стіни обласного управління Нацполіції.

Під час флешмобу чоловіки тримали в руках плакати та фотографії побитих мітингувальників. Учасники заходу переконані, події 3 березня показали, що в Україні з часів Януковича так нічого і не змінилося. Людям не дають права висловлювати власну думку, поліцейські б’ють та ставлять на коліна ветеранів, які воювали на Сході.

"Я розлючений тим, що моїх побратимів поставили на коліна. Це герої України, люди, які достойні поваги. Закривати рота таким чином ніхто не має права.

Я приїжджав у наметове містечко до Києва. Це не була проплачена акція. Мої побратими стояли, аби був створений антикорупційний суд, зняли недоторканність з народних депутатів. 

Брехнею, що хтось стояв зі зброєю, вчинялися безчинства, хочуть очорнити моїх побратимів. 

Тому я приєднався до цієї акції. І так має вчинити кожен свідомий українець, аби з нашої держави не зробили поліцейську загнану країну, де за свою позицію може бути кожен скалічений до крові", – переконаний учасник АТО Сергій Любих.

Із вимогою негайної відставки міністра МВС Арсена Авакова під час флешмобу виступили атовці Тлумаччини. Своє звернення адресували голові Верховної Ради та народним депутатам.

"Ми надзвичайно обурені діями правоохоронців при брутальному розгоні наметового містечка. Засуджуємо злочинні та зухвалі дії  реформованих поліцейських проти ветеранів війни, які, не шкодуючи власного здоров’я, захищали мирних громадян. Вони аж ніяк не заслуговують на таке приниження. 

Своїми діями поліція показала, що вона нічим не краща від "Беркуту" в 2013-2014 роках", – зачитав звернення боєць АТО з Тлумацького району Ярослав Московчук.

Після закінчення флешмобу колективне звернення від усіх присутніх віднесли голові Нацполіції в Івано-Франківській області Віктору Шкутову. В документі заявили, що подібних дій Нацполіції на Прикарпатті не допустять.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: