fbpx

"Нас не залякати": мешканці Хіміків – Тролейбусна виступили проти переслідування активістів у судах. ФОТО

Суспільство 21:24, 24.08, 2018

У п'ятницю, 24 серпня, жителі вулиць Хіміків – Тролейбусна зібралися на чергову акцію протесту проти забудови в районі школи №24.

Кілька десятків франківців прийшли до міської ратуші, повідомляє "Репортер".

Люди кажуть, що підготовчі роботи ведуться повним ходом – сьогодні з самого ранку робітники почали ставити паркан з боку 24-ї школи.

За словами мешканців, ДАБІ виявило порушення і призупинило дію містобудівних умов і обмежень. Натомість в міському департаменті архітектури кажуть, що ніяких відомостей про порушення від ДАБІ вони не отримували.

Ще одна проблема – схема заїзду техніки на будівельний майданчик.

"За цією схемою, техніка має їхати по прибудинковій території. З одного боку там дитячий майданчик, з іншого – вхід у під’їзди. Ми не знаємо, як затвердили таку схему руху. В будь-якому випадку техніка там не зможе проїхати, оскільки там весь час граються діти", – каже активістка Євгенія Сердюк.

Учасники акції влаштували флешмоб – вишикувались перед ратушею, одягнувши медичні маски, розмальовані чорними хрестами. Кажуть, це означає, що вони не будуть мовчати, як цього хоче забудовник. Адже деякі мешканці мікрорайону вже отримали позовні заяви від БК "Вертикаль" за пости у соцмережі Fаcebook, які нібито нашкодили іміджу компанії.

Окрім того, кілька активістів піднялися на оглядовий майданчик ратуші і вивісили там величезний банер "Нас не залякати".

Люди дуже просять підтримки і розголосу –  кажуть, таке у нашому місті сталося вперше. Вже у вівторок, 28 серпня, о 8:30 у міському суді стартує розгляд першого позову проти активістів.

Як писав КУРС, на Пасічній виник конфлікт через будівництво біля школи №24. БК "Вертикаль" збирається збудувати там дві 10-поверхівки. Частину квартир пообіцяли працівникам СБУ.

Місцеві мешканці подали міській владі електронну петицію проти будівництва і збирають підписи по будинках. Люди хочуть бачити на цьому місці сквер.

18 червня мешканці мікрорайону зустрілися із представниками забудовника. Досягнути домовленості так і не вдалося. Люди погрожували перекрити доступ техніці забудовника до будмайданчика. 

Міськрада запропонувала СБУ дві альтернативні ділянки.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: