fbpx

"Наші діти не будуть знати, що таке дуб", – громада просить заборонити рубку дубів на території села

Суспільство 17:06, 07.02, 2018

Мешканці села Тисменичани Надвірнянського району прийшли на засідання екологічної комісії обласної ради з проханням заборонити вирубку дубів на території села.

Депутат Надвірнянської райради Микола Гусак заявив, що Надвірнянський спецагролісгосп вирубує дуби без погодження з громадою. Він просив депутатів перевірити законність рубок.

"З 2013 року вирубали більш як 5 га. На сьогоднішній день громада збурена. Наші діти не будуть знати, що таке дуб",  сказав Гусак.

Люди просять винести на сесію облради та заборонити вирубку дубів на території села.

Голова депутатської комісії Андрій Левкович відповів, що на наступне засідання запросять керівника Надвірнянського спецагролісгоспу, аби заслухати дві сторони.

"Ваш лист надійшов сьогодні, якби він надійшов хоча би за два дні, то ми б запросили керівника Надвірнянського агролісу. Ми ваше звернення візьмемо до уваги, на наступне засідання запросимо керівника і вислухаємо дві сторони",  сказав Левкович.

Про ситуацію з вирубками у селі розповіла депутат Надвірнянської районної ради Тетяна Пришляк.

"Дуби зрубали, а громада не дає їх вивозити. Є багато питань до керівників агролісу, є кримінальні провадження. Цінну деревину вивозять, а сухостій, вітроломи лишають. Це обурює сільських жителів, які колись цей ліс садили. Ні лісовідновлення, ні рубки догляду не проводяться – це найбільше обурює громаду. Така ситуація не лише в Тисменичанах, а також у Гаврилівці, Лісній Тарновиці, Гвізді", – сказала Тетяна Пришляк.

Комісія вирішила на наступне засідання запросити керівника агролісу і представників екологічної інспекції. Тетяна Пришляк попросила депутатів спільно з екоінспекцією до наступного засідання виїхати на місце рубки.

Нагадаємо, 1 лютого Надвірнянська райрада прийняла звернення до керівництва області, екологічних інспекцій, облагролісу та Надвірнянського спецагролісгоспу щодо ситуації із вирубкою лісу поблизу села Тисменичани.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: