fbpx

Настоятель калуського храму відправився у зону АТО. ФОТО

Суспільство 09:55, 08.11, 2016

Відбулась шістнадцята ротація військових священиків. Вони почали прибувати до Києва ще 2 листопада для заповнення необхідної документації та підбору військової амуніції. Після отримання документації шістнадцята черга військових священиків УПЦ Київського Патріархату відбула в зону проведення АТО.

Серед військових священиків, які відправляються в АТО, – настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Калуша о. Федір Мороз, пише КУРС з посиланням на sobor-kalush.

Всі кроки підготовки відбувались у тісній співпраці з Генеральним Штабом України, Міністерством оборони України та Національною гвардією. Як результат, військові священики розподілені за потребами військовослужбовців на 3 групи, у відповідності до кількості ОТУ зони проведення АТО.

Із Києва відправилося 18 священнослужителів. Вже на місцях перебуває 19 (12 з яких є постійними) і продовжують нести хрест пастирського служіння в умовах бойових дій. Протягом листопада у районах проведення АТО загалом буде 37 військових священиків Української Православної Церкви Київського Патріархату.

 

Перед відправленням всі військові священики отримали відповідні документи від Синодального Управління військового духовенства та Генштабу, НГУ і ДПСУ для в’їзду в зону проведення бойових дій.

 

Перед відправленням у трапезному храмі Святого апостола Іоана Богослова військові священики відслужили молебень на закликання Святого Духа із молитвою за Україну. На пероні священики за традицією заспівали Гімн України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: