fbpx

Наступного тижня прикарпатські правоохоронці почнуть перевіряти документи на продаж ялинок

Суспільство 17:15, 04.12, 2018

З 10 грудня правоохоронці перевірятимуть місця заготівлі та продажу ялинок на наявність дозвільних документів.

Кожне хвойне дерево підлягає маркуванню бирками зі штрих-кодами. Тільки за наявності таких бирок ялинка вважається законно придбаною, інформує обласне управління лісового та мисливського господарства.

Самовільне вирубування дерев хвойних порід тягне за собою накладання штрафу – 538,99 грн, де 85 грн адміністративний штраф та 453,99 грн – збитки за одну незаконно зрубану новорічну ялинку.

У випадку, якщо незаконно вирубано значну кількість ялинок і розмір збитків лісовому господарству визнано істотним, винна особа несе кримінальну відповідальність відповідно до ст. 246 ККУ (незаконна рубка лісу). Санкція статті передбачає штраф від 5100 до 8500 грн або до трьох років позбавленян волі.

"Просимо всіх громадян бути свідомими – не купувати ялинки, які можуть бути заготовлені з порушенням законодавства. Про походження придбаної новорічної ялинки кожен бажаючий може дізнатися, ввівши номер із самоклейної етикетки або бирки на сайті підприємства оператора www.ukrforest.com (послуга безкоштовна)", – інформують в управлінні.

Реалізація законно заготовлених новорічних ялинок лісгоспами області буде проводитись у лісництвах, лісгоспах та на ринках області.

Як писав КУРС, до новорічних свят в Івано-Франківській області офіційно зрубають 24 900 ялинок та 83 850 новорічних гілок.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: