fbpx

Нацгвардійці на Калущині під час підтоплення будували дамбу на Лімниці – рятували "колибу". ФОТО

Суспільство 09:16, 02.05, 2019

На території Калуського району сильні дощі та шквальний вітер призвели до критичного збільшення рівня води у річці Лімниця, притоці Дністра. Найбільше лиха негода спричинила у селі Добровляни Калуського району.

Бурхлива вода зруйнувала значну частину берега та добиралася до помешкань жителів села Добровляни. Вода швидко піднімалася – на метр щогодини. 

По допомогу керівництво Калуського району звернулось до командування військової частини 1241 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, повідомили військовики.

"До нас звернувся голова Калуської районної державної адміністрації Іван Данів щодо надання допомоги в укріпленні берега річки Лімниця, яка щороку турбує мешканців села, адже це гірська річка і під час злив у горах її рівень суттєво підіймається й вона розмиває береги,  розповідає командир 3-ї патрульної роти військової частини 1241 капітан Василь Пицик Коли ми прибули на місце, то побачили, що річка вже майже дійшла до деяких будівель, тож, не гаючи часу, приступили до роботи. Військовослужбовці набивали великі мішки блоками та піском. Інші тягали дерева та робили основу укріплення берега, далі наповнені мішки встановлювали на зложену дерев’яну основу. Під час роботи було помітно, що рівень води постійно підіймається, на півметра щопівгодини".

Загалом військовослужбовці перенесли понад 140 мішків піскосуміші, а це приблизно понад 15 тонн матеріалів.

Спільно з місцевими мешканцями нацгвардійці укріпили значну частину розмитого берега річки – запобігли зсуву в річку однієї з будівель.

Станом на 19.00 вчора, 1 травня, роботи  з укріплення берегів Лімниці ще тривали, повідомили в групі інформації і комунікації Західного ТУ НГУ.

В коментарях у групі "Типовий Калуш", що у соцмережі Фейсбук, калушани уточнили, яку саме будівлю рятували нацгвардійці. Йдеться про приватний заклад на березі Лімниці, місцеві називають його "колиба". 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: