fbpx

Науковці ІФНТУНГ взяли участь у міжнародній конференції в Полтаві

Суспільство 17:46, 30.11, 2018

Компанія ДТЕК Нафтогаз влаштувала конференцію у Полтавському національному технічному університеті, куди запросила представників інших вишів та спеціалістів нафтогазовидобувної сфери.

Конференцію такого рівня провели вперше в Україні. Спеціалісти галузі прибули на неї не лише звідусіль з України, а й з усього світу.

На конференції доповідачі ознайомили слухачів із новітніми технологіями у сфері видобутку газу. Також компанія ДТЕК розповіла про власні інновації та про останні здобутки в галузі.

Представники Івано-Франківського університету нафти і газу також взяли участь у конференції. Єдиний в Україні профільний університет, який випускає спеціалістів лише за нафтовими і газовими інженерними спеціальностями, бачить у цьому важливий елемент розвитку.

"Рівень конференцій, які організовує ДТЕК Нафтогаз, надзвичайно високий. Мені б хотілося, щоб такий формат був перейнятий іншими компаніями. Залучена наукова, виробнича сфери, сервісні компанії, присутні українські й іноземні фахівці. Теми, які обговорюються, дуже цікаві. Учасники діляться проблемами і результатами діяльності. В обговоренні та діалогах знаходять спільні рішення для реалізації проблемних моментів", – розповів Ігор Чудик, проректор із наукової роботи ІФНТУНГ.

Івано-Франківський університет нафти і газу має широку співпрацю із нафтогазовими компаніями.

Основні напрямки співпраці, які на сьогодні в пріоритеті: буріння нафтових і газових свердловин, капітальний ремонт свердловин, видобування нафти і газу, інтенсифікація нафто-, газовидобутку, питання, пов’язані з транспортуванням, розподілом газу, зберіганням у газосховищах, а також економічні питання.

"Нафтогазові компанії вкладають в підготовку кадрів – у матеріально-технічну базу університету. Також беруть студентів на практику, на працевлаштування – тобто тісно співпрацюють із вишем. Вони є нашими меценатами, оскільки наука і освіта в Україні сьогодні є дотаційним сектором. Відтак створюють перспективні можливості для подальшого розвитку галузі. Тому що підготовка кадрів не відбувається за день чи за місяць. Для того, щоб виростити фахового працівника, потрібні роки. Він повинен вчитися, отримати право працювати в галузі і постійно рости", – зазначив проректор.

Для вишу участь у конференції, організованій ДТЕК, – це також можливість утвердити співпрацю з компанією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: