fbpx

Науковці ПНУ з гендерними дослідженнями побували на форумі у Марокко

Суспільство 16:12, 25.10, 2018

Міжнародний форум "Роль просвіти у розвитку гендеру та прав жінок в арабському світі та європейському регіоні" пройшов нещодавно у місті Фес (Королівство Марокко).

Захід був організований в рамках проекту Еразмус+ КА2 "GeSt – Гендерні студії: Крок до демократії та миру у сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями", учасником якого є, зокрема, і Прикарпатський національний університет.
 

Представники університетів-партнерів ділилися досвідом та обговорювали проблеми міждисциплінарного дослідження гендеру й викладання гендерних студій у навчальних закладах.

Власні дослідження презентували і науковці ПНУ. Професор Лариса Заграй представила "Тематичний аналіз у дослідженні гендерного досвіду особистості". Професор Ігор Гоян у своєму виступі розкрив питання гендерної толерантності. Про гендерну рівність як чинник кар’єрного розвитку жінок розповіла доцент Оксана Чуйко.

Під час форуму обговорювалися також проблеми гендеру в різних його аспектах: освіта, ідеологія, політика, медіа, релігія, розвиток особистості та права жінок. Формат форуму передбачав поєднання наукових доповідей із інтерактивними формами: дискусіями та майстер-класами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: