fbpx

Навчання у формі гри: у Ямниці першачки пішли до школи за пілотною програмою. ВІДЕО

Суспільство 11:11, 27.09, 2017

У селі Ямниця першачки цьогоріч пішли до школи за пілотною програмою. Ознайомитися з особливостями їхнього навчання завітала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

З дітлахами Міністр поспілкувалась просто сидячи на підлозі, йдеться у сюжеті "Каналу 402".

Першокласниця Дарина розповідає, що коли діти приходять до школи, вони вітаються на килимку, потім йдуть молитися, за тим – на зарядку, після чого приступають до уроків. 

Дітям не ставлять оцінки та не дають домашні завдання, а матеріал вони опановують у формі гри. Вчителі кажуть, що головне – щоб діти із задоволенням йшли до школи. А батьки радіють, що їх дітям вдалося уникнути стресу, пов'язаного зі школою, адже із дитячого садка малюки перейшли у звичну для себе обстановку.

У новій системі вчителі мають бути готові до творчої праці. Все для того, щоб створити для дітей невимушену атмосферу, у якій вони здобуватимуть нові знання.

"Це середовище і методи, які формують вільну людину, які мають на меті не навантажувати дитину різними комплексами, а навпаки – спонукати її до творчості, які мають на меті навчити дітей поважати один одного не зі страху, а з того, що кожна людина має власну гідність", – зазначила міністр Лілія Гриневич.

Пілотні класи з'явилися цього року у 100 класах України. Наступного року за таким принципом навчатимуться усі першачки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: