fbpx

Навесні до війська підуть 405 прикарпатців

Суспільство 11:41, 06.03, 2018

У військкоматах вже проводять призовну кампанію, почалися медогляди.

Призову підлягають чоловіки, яким на момент відправлення у військові частини виповнилось 20 років і які не досягли 27 років, розповів військовий комісар полковник Володимир Ярмошук. 

Основний акцент буде зосереджено на особистих якостях призовників: ділових, морально-психологічних, стані здоров'я, фізичному розвитку, освіті, спецпідготовці, сімейному стані. Не відправляються ті, хто не мають базової освіти, перебувають на обліку в правоохоронних органах, мають виявлені захворювання, низькі морально-ділові якості. Також ті, які мають відстрочки за сімейними обставинами, за станом здоров'я, які здобувають освіту та педагоги, медпрацівники сіл, священики, доктори наук, сільські і міські голови.

Для області завдання з призову – всього 405 чоловік, з них 245 відправлять у ЗСУ, 100 – в Нацгвардію, 30 – Державну прикордонну службу, 30 – Державну спеціальну службу транспорту, 160 – інші військові формування.

Вже проводять медогляд. Перша відправка 12 квітня. В квітні заплановано відправити на службу 240 чоловік, а решта – в травні.

За словами Ярмошука, 28 прикарпатців уникають призову і матеріали щодо них передані правоохоронним органам: оповіщені призовники пройшли всі етапи оповіщення, медкомісію, але не з'явилися до військкоматів на збір.

Всього понад 10 тис. прикарпатців уникають призову протягом останніх років, повідомив підполковник Юрій Мухін, відповідальний за роботу з особовим складом та громадськістю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: