fbpx

Найбільший віртуальний мобільний оператор світу отримав дозвіл на вихід в Україну

Стиль життя 09:59, 12.07, 2017

Lycamobile домовився з мобільною дочкою Укртелекому про оренду стільникових потужностей і пообіцяв розпочати роботу найближчими тижнями.

Компанія Lycamobile отримала копію ліцензії ТриМоб – 3G-підрозділу найбільшого фіксованого оператора, Укртелекому. Про це сьогодні повідомила прес-служба віртуального оператора, пише НВ Бізнес.

Таким чином Lycamobile отримала правові підстави для надання стільникових послуг в Україні.

"Ми раді повідомити про отримання ліцензування в Україні та партнерство з Укртелекомом і 3Mob. Це дозволить нам розширити пропозицію нашого сервісу в регіоні найближчими тижнями", – заявив Голова Lyca Group Алліраджа Субаскаран.

Директор Укртелеком Юрій Курмаз зазначив, що партнерство з Lycamobile надасть нові можливості для розвитку ТриМобу.

"Існуючі цінові обмеження на дзвінки між мережами та значна ринкова потужність найбільших українських мобільних операторів історично обмежила розвиток менших провайдерів країни",  підкреслив він.

Lycamobile, заснована у 2006 році, обслуговує 15 млн користувачів на п’яти континентах. Послуги компанії доступні в Австрії, Бельгії, Данії, Франції, Німеччині, Ірландії, Італії, Македонії, Нідерландах, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Іспанії, Швеції, Швейцарії, Великій Британії, Україні, Гонконгу, Тунісі, США та Австралії.

Мобільний віртуальний оператор (MVNO) не володіє власною телеком-інфраструктурою, а домовляється про оренду потужностей і надає послуги під власним брендом.

LycaMobile (Великобританія, оборот €1,6 млрд в 2015 році)  це повноцінний віртуальний оператор з усіма необхідними IT-системами для надання телеком-послуг. Бізнес таких компаній полягає в тому, що вони орендують у мобільних операторів інфраструктуру і продають на її базі сервіси для кінцевих клієнтів (наприклад, на таких умовах Lyca вже більше п'яти років співпрацює з британською O2). Компанія працює в 22 країнах і обслуговує понад 15 млн абонентів. Нещодавно стало відомо, що LycaMobile подала заявку на телеком-ліцензію в Індії. Lyca Group крім телеком-бізнесу розвиває також такі напрями, як банківський бізнес та туристичні послуги (Lyca Fly).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: