fbpx

Наймолодше Прикарпаття: головною цінністю в житті молодь вважає сім'ю

Суспільство 12:21, 25.06, 2017

Прикарпаття – серед 5 "наймолодших" областей в Україні.

В останню неділю червня в Україні відзначається День молоді. В Україні молоддю вважаються особи віком  від 15 до 34 років. На сьогодні таких осіб у нашій країні приблизно 12 млн 700 тисяч.
 
Останнім часом загальна чисельність населення України зменшується, так само скорочується і кількість молоді. Приміром, за період з 2000 року по 2014 рік чисельність молоді скоротилась на 1,5 млн осіб.
 
Молодь в Україні "старіє" – більш численними є вікові групи 30-34-річних і 25-29-річних, народжених ще до зниження демографічних показників, аніж наймолодших представників молодіжного контингенту – їх майже на мільйон менше. Частка молодих городян становить 70%, у сільській місцевості вона близька до 27%.
 
Найбільше скорочення молодіжного контингенту в Україні протягом останніх 14 років відбулось у східних промислових регіонах нашої країни – Донецькій, Дніпропетровській, Луганській областях. У Києві, навпаки, молоді побільшало.
 
Найбільш привабливими щодо життєвих перспектив і можливостей трудової реалізації для молоді є Київ, а також Харківська і Одеська області. "Наймолодшим" є населення у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Чернівецькій областях.
 
Українська молодь раніше і частіше реєструє шлюб, аніж її ровесники в більшості країн Європи, але останнім часом спостерігається тенденція до більш пізніх шлюбів. У пріоритеті цінностей української молоді перше місце попри всі соціальні й економічні зміни займає сім’я та сімейні цінності (99,4%).
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: