fbpx

Назвали продукти, які подорожчають найбільше

Суспільство 12:51, 02.03, 2018

В Україні очікується подорожчання курятини і молочної продукції.

"Вже сьогодні виробники підвищують гуртові ціни. Найближчим часом на 1-2 гривні за кілограм подорожчають овочі. Через витрати на зберігання і транспортування. Водночас очікуємо сезонного зниження цін на яйця. Навесні та влітку кури несуться активніше", – каже аналітик Української аграрної конфедерації Неля Онищенко, пише "Сегодня".

За словами директора асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, ціни зростатимуть протягом всього року.

"Найбільше подорожчає м'ясо та овочі. Ціни виростуть на 1,5-2 гривні і 10-20 копійок, відповідно. До грудня 2018 року м'ясо і сало продаватимуть по 115-125 гривень за кілограм. Крім цього, на 1 гривню за кілограм подорожчає мука",  вважає експерт.

Водночас президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко зауважує, що сало у найближчі три місяці подешевшає на 20-30%. Також на 2-3 грн зменшиться ціна за десяток яєць.

"Через піст попит на м'ясо і сало падає. Пропозиція домашньої свинини, навпаки, зростає. Тому і ціни падають кожну весну. Щоправда, у березні-квітні на 5-6 гривень за кілограм подорожчає курятина. Через зростання вартості кормів та електроенергії. Літр молока стане дорожчим на 1 гривню",  підсумував Охріменко.

В Україні за рік молоко подорожчало на 37%, масло вершкове – на 29%, сметана – 24%, сир м'який – на 6%. Порівняно з минулим роком, сметана додала в ціні 10 грн за кг, масло вершкове – 8 грн за 200 г. Літр молока подорожчав на 6 грн, а м'який сир – на 5 грн за кг. На початок лютого літр молока у середньому продавали за 22 грн. 200 г масла коштували 36 грн, а кілограм сметани і м'якого сиру – 51 грн і 90 грн, відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: