fbpx

НД "Княгинин" у Івано-Франківську замайорить кольорами до кінця липня

Культура 16:16, 17.06, 2014

Непримітна сіра будівля народного дому "Княгинин", неподалік від центральної частини Івано-Франківська, привернула увагу громадських активістів, небайдужих до міста.

Як повідомляв КУРС раніше, у Івано-Франківську вже відбувся пленер "Мій Станіславів", який об'єднав художників та аматорів міста для досягнення спільних цілей – зробити місто барвистішим та зібрати частину коштів на облаштуваня оглядового майданчика на міській Ратуші. У рамках пленеру кілька художників розмалювали частину стіни заводу "Промприлад" по вул. Мельника. 

На цьому організатори вирішили не зупинятись, адже немає нічого поганого у тому, що нецікаві сірі стіни у центрі міста перетворюються на різнобарвні величезні картини. Одна з ініціаторів втілення креативних ідей директор БФ "Родина" Христина Федотова зазначає, що спільна ідея допомагає об'єднати зусилля:

"Не можу офіційно сказати, що продовжується пленер. Той пленер, що відбувся під проливним дощем, об'єднав багато творчих небайдужих душ, що стало поштовхом до спільної праці.

Так якось сталося, що ми почали використовувати кожен свої можливості задля спільної мети: хтось творчість і талант, хтось комунікацію, хтось натхнення, хтось ідею, а хтось – вміння все поєднати.

Зараз це творче явище у Станіславові, як снігова куля: почалася з маленької грудки і нагромадила на добрячу кулю. Тепер аби не було морозу, бо тоді сніг буде сухим і не буде ліпитися… і аби не було гаряче занадто, бо може розтанути!" – розповідає Христина.

На черзі для "прикрашення" НД "Княгинин", що знаходиться по вул. Галицькій у Івано-Франківську. Ініціатор цієї ідеї – п. Марія Дорошенко, а спонсором зголосилася Юлія Ляхович. Проте об'єми роботи великі, тому організатори шукатимуть додаткової допомоги. Зараз відкривають благодійний рахунок, щоб збирати кошти на красиве місто.

Христина Федотова розповідає, що приступити до розмальовування будівлі планують наприкінці липня, "адже це не просто купка аматорів малюватимуть під містом, це центральна будівля: спершу треба ескіз, його затвердження, підрахунок потрібних фарб тощо".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: