fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Не минуло й семи років, як прокуратура виявила порушення при будівництві торгового центру біля Станіславівської колегіати

Не минуло й семи років, як прокуратура виявила порушення при будівництві торгового центру біля Станіславівської колегіати

Суспільство 17:57, 11.09, 2014

Дозволивши будівництво в охоронній зоні пам'ятки архітектури національного значення, івано-франківські посадовці завдали громаді збитків на 850 тисяч гривень. Прокуратура порушила кримінальну справу.

Прокурорська перевірка встановила, що посадові особи відділу музейної роботи Івано-Франківської ОДА, зловживаючи службовим становищем, за відсутності висновків історико-містобудівельного обґрунтування, у 2007 році неправомірно відкоригували межі охоронної зони пам’ятки архітектури національного значення – Колегіального фарного костелу Пресвятої Діви Марії. Збудований у 1672-1703 роках, цей костел є найдавнішим храмом міста.

Відтак, на їх основі Івано-Франківською міською радою у 2009 році було прийнято незаконне рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,04 га поряд із майданом Шептицького одному з суб’єктів господарювання та передано в оренду для будівництва квіткового ринку з громадськими туалетами, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Цими діями територіальній громаді Івано-Франківська завдано збитків на 850 тисяч гривень.

За цим фактом прокуратурою Івано-Франківська розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Досудове розслідування триває. 

Нагадаємо, забудовником ділянки був кооператив "Первоцвіт", курувала проект юридична компанія "Діалог", яка входить в групу компаній "Арс" Віктора Рудницького. Будівля, яка за чорно-білий фасад і грубу кубічну форму, що різко дисонує з довколишнім архітектурним ансамблем, отримала в народі назву "крематорій", зведена за проектом Володимира Гайдара. У 2011 році завдяки франківським "свободівцям" Володимир Гайдар очолив департамент архітектури і містобудування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. У численних інтерв'ю Володимир Гайдар обіцяв захищати історичне обличчя міста і "виховувати забудовників". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: