fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "Не внісши представника "Волі" до бюджетної комісії, Надвірнянська райрада демонструє свою кулуарну роботу", – Андрій Гунда

"Не внісши представника "Волі" до бюджетної комісії, Надвірнянська райрада демонструє свою кулуарну роботу", – Андрій Гунда

Політика 10:29, 25.11, 2017

Партія "Воля" втратила єдиного представника у бюджетній комісії Надвірнянської районної ради.

На 16 сесії Надвірнянської районної ради свої депутатські повноваження почав виконувати член партії "Воля" Андрій Гунда після того, як не стало його попередника Івана Гевкалюка. Він у райраді виконував обов’язки члена бюджетної комісії. Однак передавати новому депутату від "Волі" такі повноваження голова райради не став. 

"На цей час політична партія "Воля", яка створила фракцію в Надвірнянській райраді, позбулася представника у бюджетній комісії. Адже депутат склав повноваження, я прийшов на його місце. І правильно було б у бюджетну комісію поставити мене, а не іншого депутата. 

Ст. 28 ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад" передбачає, що депутати в районних та місцевих радах мають пропорційно брати участь у певних комісіях. Тобто заходити в бюджетну мав я, але чомусь рішення президії це моє право не реалізувало. Це підстава визнати це рішення незаконним", – зазначив Андрій Гунда.

Тепер "Воля" залишилася без представників у бюджетній комісії. Такі дії означають, що її теперішнім членам є що приховувати. Вони не відкриті для суспільства, вважає Гунда. 

"Я не проти працювати і в комісії соціально-економічного розвитку. Однак таким чином нашу фракцію намагаються позбавити впливу на контроль безпосередньо в комісії, адже комісія в міжбюджетний період приймає багато рішень, які є інколи необ’єктивні. Зараз ми не будемо мати цього впливу та контролю за процесом", – підсумував депутат районної ради.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: