fbpx

Небайдужі франківці врятували немовля, яке задихалося в зачиненому авто. ФОТО

Суспільство 16:55, 18.08, 2017

На Чорновола небайдужі франківці врятували немовля, яке перебувало в зачиненому авто і сильно плакало. Підійшовши до автомобіля ближче, люди помітили, що дитина задихається, і вирішили діяти рішуче – вибили вікно в автівці, витягли дитину та викликали медиків.

Про це "Місту" розповів депутат міськради Мстислав Тарас, який був присутній на місці й безпосередньо рятував немовля.

"Дитина плакала в машині хвилин 15, після чого люди почали непокоїтися і заглядати в авто. За затемненими вікнами важко було розгледіти, що коїться в салоні автівки, проте через маленьку шпаринку, яку залишив водій у боковому вікні, можна було бачити, як в немовляти почалися конвульсії і задишка", – розповів Тарас.

Зайшовши до найближчого магазину, він взяв молоток і почав віджимати бокове скло автомобіля. Ногою вибивати не став, адже боявся, що скло може потрапити на маля. Дитину вдалося витягнути. Після чого її занесли до прохолодного магазину і намагалися надати першу медичну допомогу. За короткий період прибула швидка, яка оглянула дівчинку, проте госпіталізації вона на той момент вже не потребувала.

Порятунок дитини тривав близько 15 хливин, після чого з’явився батько немовляти і пояснив, що на кілька хвилин вийшов зі старшою донькою до лікарні, де перебувала дружина. Молодшу, яка спала, залишив в автомобілі. Каже, що не розуміє, як таке могло трапитися, і свою провину усвідомлює.

Батько дякував людям за порятунок дитини і претензій за пошкоджену автівку не висловив. Перебував в легкому шоці і вже пізніше пояснив, що тоді ризиків для життя його Алінки не уявляв.

На місце також прибули патрульні та працівники ювенальної превенції, які ведуть бесіду з батьком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: