fbpx

Небезпека під ногами: у Болехові вирита яма становить загрозу жителям будинку, ліквідувати яку нікому

Суспільство 11:52, 11.05, 2017

На прибудинковій території в Болехові вирита яма та траншея вже півроку створюють небезпеку для мешканців. Комунальники ані самі не засипають, ні мешканцям не дозволяють - погрожують штрафами.

Депутат обласної ради від партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ Галина Макота з’ясовує обставини, за яких утворилась небезпечна яма, та вимагає вжити заходів для ліквідації, щоб убезпечити мешканців житлового району від можливих травмувань, завдання шкоди їх здоров’ю або майну, інформує прес-служба партії.

До депутата обласної ради Галини Макоти звернулись мешканці будинку № 130 по вулиці Данила Галицького в м. Болехів щодо проблем, які створюють розкопана яма та дорога біля їх будинку. Вони повідомили, що ще восени 2016 року працівники Водоканалу у зв’язку з розривом труби водопроводу викопали траншею приблизно 2 м завширшки та 3 м заглибшки для заміни частини труби. Проте після заміни ніхто траншею не закопував.

"Ситуація є небезпечною для жителів багатоквартирних будинків. Неподалік розташована школа № 2, і щодня діти проходять біля небезпечної ділянки. Мешканці скаржаться, що зимою в цю траншею вже падали дорослі чоловіки", – відзначає Галина Макота.

Як зазначає Галина Макота, мешканці будинків обуруються, що вже зверталися до міського голови, але там їм порадили звернутись в Болехівський ККП, там – до Водоканалу, а Водоканал знову направив в ККП. На пропозицію мешканців самостійно засипати яму власними силами працівники Водоканалу відповідають, що ще не всі ремонтні роботи завершені, та погрожують штрафами за засипання.

"Згідно з ч. 2 ст. 15 Закону України "Про благоустрій населених пунктів" підприємство, утворене органом місцевого самоврядування, та балансоутримувач забезпечують належне утримання і своєчасний ремонт об’єкта благоустрою власними силами або можуть на конкурсних засадах залучати для цього інші підприємства, установи та організації. Ч. 1 ст. 17 цього Закону визначає право громадян вимагати негайного виконання робіт з благоустрою населених пунктів у разі, якщо невиконання таких робіт може завдати шкоду життю, здоров'ю або майну, та право звертатись до суду з позовом про відшкодування заподіяної шкоди", – акцентує Галина Макота.

Тож депутат обласної ради Галина Макота вимагає негайно вжити заходів для убезпечення мешканців району від можливих травмувань, завдання шкоди їх здоров’ю та ліквідувати обставини, що створюють небезпечну ситуацію для жителів мікрорайону. У відповідному депутатському зверненні Галина Макота також просить керівництво Болехівської міської ради надати документи та інформацію про те, на якій підставі проводилися ремонтні роботи та які визначені терміни завершення відновлювальних робіт і приведення ділянки до попереднього стану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: