fbpx

Недобудову на Софіївці, 39 у Франківську перетворять на 100-квартирний житловий будинок для родин учасників АТО

Суспільство 13:05, 14.08, 2015

Відповідне рішення підготували на наступну сесію Івано-Франківської обласної ради.

Для цього Івано-Франківська обласна рада має скасувати своє попереднє рішення і змінити цільове призначення будівлі та землі, яка закріплена за нею.

Недобудована споруда на Софіївці, 39 в Івано-Франківську, що планувалася як один із корпусів психдиспансеру, ще у 2006 році перейшла з комунальної власності міста в обласну. Об’єкт незавершеного будівництва площею 7 тис. 149 кв. м, балансовою вартістю 3 млн 824 тис. 400 грн, передали до спільної власності територіальних громад області з метою якнайшвидше перебудувати під обласний перинатальний центр.

Роботи почали і навіть витратили на це з обласного бюджету 7 млн 221 тис. грн. Зі слів будівельників, споруда мала готовність на приблизно 80%, до неї вже були підведені всі комунікації. Через кілька років демонтували дах – на тому перебудова на перинатальний центр завершилася. 

В 2014 році сесія обласної ради повернула споруду громаді Франківська. Спочатку планувалося використати її для розширення мережі закладів охорони здоров'я міста, проте плани змінилися. Цього року міська влада прийняла рішення добудувати будинок в такий спосіб, щоби перетворити його на житловий для пільгових категорій франківців. Передовсім – для забезпечення квартирами родин загиблих майданівців та захисників України на Сході, а також родин учасників АТО.

Про це на одному з минулих засідань обласного Координаційного комітету з допомоги пораненим та учасникам АТО повідомляв заступник міського голови Франківська Зіновій Фітель. За його словами, в недобудові можна було би зробити близько 100 квартир. Гроші під реконструкцію недобудови місто мало намір залучити з різних державних програм забезпечення житлом пільговиків, а також з обласного бюджету.

Проте на останньому засіданні Координаційного комітету стало відомо, що міська і обласна влада, зваживши можливості, домовилася, щоби будівля залишалася в обласній власності,  в такий спосіб начебто буде легше залучити фінансування.

Ідея переробити недобудову на житловий будинок для учасників АТО прописана в проекті рішення обласної ради і буде розглядатися на наступній сесії.

Відтак депутати обласної ради мають проголосувати за зміну свого попереднього рішення про передачу недобудови до Франківська і підтримати зміну цільового призначення споруди та землі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: