fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Негайного створення комісії, яка перевірить діяльність Надвірнянського спецагролісгоспу, вимагають мешканці Тисменичан. ВІДЕО

Негайного створення комісії, яка перевірить діяльність Надвірнянського спецагролісгоспу, вимагають мешканці Тисменичан. ВІДЕО

Суспільство 16:51, 09.02, 2018

З такою вимогою на чергове засідання обласної екологічної комісії прийшли обурені мешканці села Тисменичани та депутати Надвірнянської районної ради. Кажуть, ось вже кілька років поспіль тамтешній спецагролісгосп веде несанкціоновану рубку цінної деревини.

"Вражає те, що почали рубати дуба-насінника. Цей дуб в сто разів більше користі приносить, аніж та деревина, для зовнішнього середовища. Це кримінальна справа", – впевнені тисменичанці.

З проблемою вирубки рідного лісу Тисменичани  звернулись до активістів партії "РУХ НОВИХ СИЛ". Останні негайно виїхали на місце вирубки. Після побаченого депутати від фракції "ВОЛЯ" на черговому сесійному засіданні Надвірнянської райради ініціювали звернення до керівництва області про недопущення порушень закону щодо здійснення рубок. 

"Скарг у жителів є дуже багато і до цього підприємства, і до ще попередніх його керівників. Є чимало кримінальних проваджень. І на одній з сесій на прохання сільських голів ми звертались, щоб обов’язково погоджували плани рубок. І напруга є дуже велика. Цінну деревину вивозять, а сухостій, вітроломи стоять. Дороги нищаться, натомість сільські бюджети не отримують нічого. А дуб оцінюють в 14 тисяч гривень",  заявила депутат Надвірнянської районної ради від фракції "Воля" Тетяна Пришляк.

"Більше одного гектара має братися дозвіл. Вони що роблять? Вони від 2014-2017 року провели вирубку лісу на понад 5 гектарах. Провели рубку лісу, то зробіть чистку, проведіть насадження. Вони ж кожний раз спираються, що міняється керівництво. Що то не ми рубали і то не наша проблема", – каже депутат Надвірнянської районної ради від фракції "Батьківщина" Микола Гусак. 

Тож до проблеми підключились й депутати обласної ради від фракції "ВОЛЯ". Й окреме звернення щодо законності вирубки направили на розгляд постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування. Тут пояснюють, лист надійшов буквально перед засіданням комісії. А відтак не встигли поспілкуватися з керівниками Облагролісу та  Надвірнянського спецагролісгоспу.

"На наступну комісію ми запросили керівника облагролісу, керівника Надвірнянського Агролісу і також ми би хотіли побачити реальний стан на місці", – каже голова обласної екологічної комісії Андрій Левкович. 

І вже найближчим часом, аби детально вивчити законність діяльності Надвірнянського спецагролісгоспу, екоінспекція спільно з депутатами Тисменичанської сільради, Надвірнянської райради та Івано-Франківської облради виїде на місце рубок. Тим часом активісти партії "РУХ НОВИХ СИЛ" закликають мешканців Прикарпаття не залишатись осторонь проблеми збереження лісу й у разі виявлення незаконних рубок одразу звертатись у відповідні органи.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: